Özel sektör öğretmenleri hakları için nöbet tuttu!

Özel sektör öğretmenleri hakları için nöbet tuttu!
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Eskişehir İl Temsilciliği “eğitim için nöbetteyiz” diyerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde hakları için bir saatlik nöbet tuttu.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Eskişehir İl Temsilciliği ve eğitimciler taleplerini dile getirmek için Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek saat 18.00-19.00 arası Müdürlük önünde nöbet tuttu. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Eskişehir İl Temsilcisi Özlem Tanç, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek taleplerini yineledi.

Eğitimciler; "Mücadele dersini öğretmenler verecek", "sermayeye değil eğitime bütçe" "öğretmenler birlikte güçlü" sloganları attı.

Tanç, “Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak üç yıldır elimizden alınan taban maaş hakkımızı geri alma ve güvenceli koşullarda çalışma mücadelesini veriyoruz. Geçtiğimiz Şubat ayında kendisiyle yaptığımız görüşmede, 2014 yılında patronların talepleri doğrultusunda elimizden alınan taban maaş hakkımızın geri verileceği yönünde sözler veren Yusuf Tekin, çıktığı bir televizyon programında ise bunun tam tersi bir ifadeyle böyle bir gündemlerinin ve yetkilerinin olmadığını ifade etti” diye konuştu.

“SÖYLEDİĞİNİZ YALANLARIN HESABINI NASIL VERECEKSİNİZ?”

Tanç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e; “Yetkili kim? Madem bakanlığına bağlı çalışan öğretmenleriniz için böyle bir yetkiniz yok neden hala o koltukta oturuyorsunuz? Hangi unvanla bu kararları alıyorsunuz? Yalanlar söyleyerek oyaladığınız öğretmenler, ekmek kavgasında kayboluyor. Öğretmenler yaşam mücadelesi veriyor. Bu söylediğiniz yalanların hesabını nasıl vereceksiniz?” sorularını yöneltti.

“YALAN VE SÖMÜRÜ ÜZERİNE KURDUĞUNUZ BU DÜZENİ ALAŞAĞI EDECEĞİZ”

26 Mayıs’ta taleplerini iletmek için Ankara’ya gittiklerini fakat bura da polis barikatı ile karşılaştıklarını iddia eden ve taleplerini bir kez daha dile getiren Tanç, şöyle konuştu:

“Söylenen yalanların hesabını sormak için 26 Mayıs’ta yüzlerce eğitim emekçisi Ankara’da bir araya geldik. Taleplerimizi bir kez daha haykırmak için meclis önüne yürümek istedik fakat öğretmen emeğini gasp eden patronların önüne barikat kurmayan polis, eğitim emekçilerinin önüne barikat kurdu. Kararlı mücadelemiz ve iradeli duruşumuzla bu barikatı da aştık. Başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde eş zamanlı eğitim nöbeti direnişimiz başlamıştır. Taleplerimiz net; taban maaş hakkımızı istiyoruz. Belirli süreli sözleşmelere son diyoruz. Mecliste oylanacak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda özel sektör öğretmenlerinin haklarının da yer almasını istiyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda bizlere de yer verilene kadar direniş nöbetimizi devam ettireceğiz. Yalan ve sömürü üzerine kurduğunuz bu düzeni alaşağı edeceğiz. Haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.