PAZARCILARA AÇILIM YAPILDI

PAZARCILARA AÇILIM YAPILDI
Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, 25 Mart’ta gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı çalıştay hakkında bilgi verdi ve önemli kararlar alındığı söyledi.  Oda binasında gazetecilere...

Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, 25 Mart'ta gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı çalıştay hakkında bilgi verdi ve önemli kararlar alındığı söyledi.
 
Oda binasında gazetecilere açıklamalar da bulunan Çiçek, genel olarak pazarcıların dokuz sorununun bulunduğunu kaydederek, bunları da yetkililere ilettiklerini söyledi.
 
Gerçek usulde vergilendirilen pazarcı esnafının basit usule tabi olduğunu belirten Çiçek, "  Sebze meyve üzerindeki KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi, halden toptan alınan üründen çürük, tartı da sapma vb. gibi nedenlerden dolayı meydana gelen kayıpların fire indirimi gibi uygulamalar ile belirli bir oran da vergi matrahın da indirime gidilmesi,  fiyat tarife tespit komisyonlarının işlevsel olmaması, hal giriş çıkışlarından alınan ücretlerin pazarcı esnafına külfet getirmesi,  kimi belediyelerin  işgaliye harcını yıllık ve aylık olarak tahsil ettikleri, belediyeler arasında bir uygulama birliğinin bulunmaması, Kanunen meslek kuruluşlarınca düzenlenen ya da onaylanan faaliyet belgelerinin Pazar yeri tahsis işlemlerin de belediyelerce istenmesine ilişkin hükmün uygulama da hayata geçirilmemesi, üretici pazarları ya da organik ürünler pazarında satış yapan üreticilerin  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından  verilen çiftçi kayıt sistemi belgesine sahip olması, Pazar yerleri işletme kooperatifleri ve pazarcı derneklerinin haksız rekabete yol açacak şekilde pazar alanları kurması başlıca sorunlarımız arasındadır" dedi.
 
 
" MARKETLERE KALDIRIM İŞGALİ ENGELİ!"
 
Üç sorununun çözüme kavuşacağı müjdesini aldıklarını kaydeden Çiçek, "  Gümrük ve Ticaret Bakanımız Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın  katıldığı çalıştaya pazarcı esnaf olarak 5380 kişi katıldı.  Sorunlarımızı ilettik. 3 maddelik sorunumuz geçti. Geri kalan  maddeler üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye genelinde katılımlarımız güzel oldu, sorunlarımızı anlattık.  Marketlerle ilgili yaşadığımız kaldırım işgali kesinlikle çözüme ulaşacaktır. Marketlere karşı değiliz ama marketler kaldırım işgali yapmasın. İstiyorlarsa halkımıza bedavaya dağıtsın bizim onda sıkıntımız yok. Bizler gerçekten taze sattığımız, günü birlik ürünleri almaya halkımızı davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Önceden Büyükşehir belediyesi ve diğer  belediyeler de aylık ve yıllık işgaliye parası toplandığını da dile getiren Çiçek, " Esnafımız artık çıktığı gün pazara para verecek.  Günü birlik işgaliye verecek. Zaten sağ olsunlar bizim belediyelerimiz öyle  yapıyordu şimdi Türkiye genelinde bu uygulama oldu. İkinci geçen madde de Türkiye'de sosyete pazarı kuruluyordu. Tüzel kişiler kuruyordu bunu. 7 kişi bir araya gelerek kuruyordu bunu.  Bakanımız bu konuda da kesin talimat verdi. Sadece pazarcılar odasına kayıtlı  esnaflar Pazar açacak. Diğer kişiler pazar açamayacak. Üçüncüsü de marketlerin kaldırım işgali artık son bulacak" diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.