Polisten Şah-Mat

Polisten Şah-Mat
Eskişehir polisi bir operasyonla daha 5 kişiyi göz altına aldı. Tasarlayarak adam öldürme, cinayete azmettirme ve ölümle tehdit suçları işlediği iddia edilen 5 kişi ‘Şah-mat operasyonuyla’ ele geçirildi. Aralarında Boks Eskişehir...

Eskişehir polisi bir operasyonla daha 5 kişiyi göz altına aldı. Tasarlayarak adam öldürme, cinayete azmettirme ve ölümle tehdit suçları işlediği iddia edilen 5 kişi 'Şah-mat operasyonuyla' ele geçirildi. Aralarında Boks Eskişehir il temsilcisi ve iş adamı olan M.B'nin de bulunduğu şahıslar daha sonra adalete teslim edildi. Göz altına alınan şüphelilerden M.B'nin kardeşi N.B geçtiğimiz günlerde cinayete kurban gitmişti.
Emniyetin gerçekleştirdiği 'şah mat operasyonu ile ilgili olarak alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "tasarlayarak kasten adam öldürmek, adam öldürmeye azmettirmek ve ölümle tehdit" suçlarına karıştıkları ileri sürülen emekli polis memuru ve iş adamı olan Boks Federasyonu Eskişehir İl Temsilcisi M.B. (57) ile A.P. (41), Y.G. (29), A.T. (30) ve İ.M.'yi (29) sabaha karşı düzenlenen ve son yılların en büyük operasyonu olarak nitelendirilen "Şah-Mat" kod adlı operasyon neticesinde yakalayarak gözaltına aldı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1'i glock marka olmak üzere 5 tabanca ve 9 milimetre çapında 199 adet mermi ele geçirildi.
1992 yılında polis memurluğundan emekli olan, aynı zamanda Boks Federasyonu İl Temsilcisi görevini sürdürdüğü öğrenilen iş adamı M.B.'nin, 3 Mart 2006 tarihinde Eskişehir'in Sivrihisar Caddesi'ndeki bir işkembe salonunda meydana gelen kavgada sırtından aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden yeğeni Yahya Erkıran'ın (35) katil zanlısı olduğu iddia edilen Ersin Kaymak'ın (32), olaydan 1.5 ay sonra 2006 yılı Nisan ayında Konya'nın Çeltik ilçesinde tabancayla öldürülerek cesedinin yakılması olayını azmettirdiği iddiasıyla Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldığı öğrenildi.
Söz konusu cinayet olayıyla ilgili 2 tetikçinin bir süre önce yakalanarak tutuklandığı, firari bir kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 kişi, adliyeye sevk edildi. Sanıklar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.