Prof.Dr.Döğeroğlu'na büyük onur

Prof.Dr.Döğeroğlu’na büyük onur
Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu Küresel Mühendislik Dekanları Konseyi (GEDC)’nin Yönetim Kurulu Üyeliği ve Konsey Sekreter/Saymanlığına seçildi. Tüm dünyada ulusal ekonomilerin...

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu Küresel Mühendislik Dekanları Konseyi (GEDC)'nin Yönetim Kurulu Üyeliği ve Konsey Sekreter/Saymanlığına seçildi. Tüm dünyada ulusal ekonomilerin yenilik ihtiyaçlarına vurgu yapan farklı misyon ve vizyona sahip 4.000'den fazla kurumda Mühendislik eğitimi verilerek, her yıl bir milyondan fazla mühendis mezun ediliyor.
Küresel sorunları tartışmak, bu sorunlara çözüm önerileri getirmek ve eğitim programlarının gözden geçirilmesi gibi ihtiyaçlar çerçevesinde tüm dünyadaki mühendislik eğitimi veren fakültelerin dekanlarını bir araya getirebilecek düzeyde bir platform oluşturulması hedeflenmiş, 9 Ekim 2006'da Rio de Janeiro'da ve 30 Eylül 2007'de İstanbul'da bir araya gelen Mühendislik Fakültesi Dekanları, Uluslararası Mühendislik Eğitimi Dernekleri Federasyonu (IFEES)'ndan ilham alarak Küresel Mühendislik Dekanları Konseyi (GEDC)'ni oluşturdu. GEDC'nin halihazırda yaklaşık 75 üyesi bulunuyor ve Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi de son iki yıldır bu konseyin assosye üyesi olarak yer alıyor.
Türkiye'deki Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) Yürütme Kurulunun yedi üyesinden biri olan Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu GEDC'nin 2012-2014 dönemi Yönetim Kurulu üyesi olarak yer alacak. Döğeroğlu, aynı zamanda da Konseyin Akreditasyon Odak Grubunda aktif olarak görev alıyor. Prof. Dr. Döğeroğlu, Eylül 2013'de ise Konseyin Sekreter/Sayman görevini yürütmek üzere seçilmiş olup, bu görevi 15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında Arjantin'in Buenos Aires kentinde yapılacak Dünya Mühendislik Eğitimi Forumu (WEEF 2012)'nda devralacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.