Profesyonel şebeke

Profesyonel şebeke
Eskişehir polisinin 5 ayrı ilde düzenlediği "Tarantula" adlı operasyonda 39 kişilik bir hırsızlık şebekesi çökertildi. Örgütün lideri olduğu iddia edilen ve bir süre önce terör örgütüne yardım ve yataklıktan Diyarbakır’da...

Eskişehir polisinin 5 ayrı ilde düzenlediği "Tarantula" adlı operasyonda 39 kişilik bir hırsızlık şebekesi çökertildi. Örgütün lideri olduğu iddia edilen ve bir süre önce terör örgütüne yardım ve yataklıktan Diyarbakır'da cezaevine girdiği öğrenilen Eskişehir'de marketler zinciri bulunan bir iş adamı ile 26 kişi yakalanırken, şebekenin 5 üyesinin cezaevinde olduğu, 7 kişinin de arandığı bildirildi. Zenginleri tespit edip, sipariş üzerine gezici ekipleriyle hırsızlık yaptıkları belirlenen şebekenin çaldığı malzemeleri pazarlayanlar arasında devlet memurlarının da bulunduğu açıklandı.
Edinilen bilgiye göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, hırsızlık yapmak maksadıyla örgüt kurarak suç işledikleri iddia edilen kişilere yönelik İzmir, Denizli, Manisa, Yozgat ve Eskişehir'de, "Tarantula" kod adlı eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlar neticesinde, söz konusu illerde 68 hırsızlık olayının şüphelisi oldukları bildirilen, Eskişehir'de 2 marketin sahibi olan İ.Y. (34) ile 26 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Örgütün lideri olduğu ileri sürülen İ.Y.'nin, bir süre önce Diyarbakır'da "terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık" suçundan cezaevine girdiği ve daha sonra tahliye edildiği öğrenildi. Şahısların üzerlerinde, ev ve işyerlerinde yapılan ve narkotik polis köpeği 'Seren Lida'nın da kullanıldığı aramalarda, çalıntı olduğu bildirilen çok sayıda elektronik eşya, cep telefonu, ziynet eşyası, çeşitli banklara ait hesap cüzdanı, çek defteri, bilgisayar malzemeleri, giyim eşyası, 4 gram esrar maddesi, hırsızlık olaylarında kullandıkları aletler ele geçirildi. Hırsızlık olaylarının yanı sıra uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, sahte kimlik düzenlemek ve kullanmak, kasten bıçakla adam yaralama olaylarına da karıştıkları açıklanan şahısların, milyonlarca YTL tutarında çalıntı çek olaylarının da şüphelileri oldukları belirtildi. Şahısların kullandıkları, aralarında lüks araçların da bulunduğu 7 otomobile de el konuldu.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan, aralarında bir bayanın da bulunduğu İ.Y, Ö.C. (24), R.K. (24), S.T. (23), M.D. (43), E.Ö. (27), T.A. (29), Z.C. (22), M.D. (27), N.Ç. (29), A.G.M. (30), G.D. (24), Ü.C. (28), U.C. (30), A.H.Ç. (28), N.D. (37), M.E. (15), M.A.T. (14), F.B. (26), E.Ç. (23), C.T. (34), C.T. (33), H.B. (37), H.E. (32), Ş.K. (34) ve H.B. (39) ve S.S. geniş güvenlik tedbirleri altında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, ev, işyeri ve oto hırsızlığı yapmak, çalıntı malları almak ve satmak, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, sahte kimlik düzenlemek ve kullanmak, örgütün çalışmalarına yardımda bulunmak, kasten bıçakla adam yaralamak" suçlarından adliyeye sevk edildi.
"ÇETE ANLAMINDA BİR
HIRSIZLIK ŞEBEKESİ"
Geceleri hiçbir zaman yuvalarında görünmeyen tarantula sürüngeninin adının verildiği operasyonla ilgili Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk ve Asayiş Şube Müdürü Mustafa Özefe ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel, "Asayiş Şube Müdürlüğümüz'ün yaklaşık 6 ay süren çok ciddi takipleri sonucunda, Eskişehir'de gerçekten çete anlamında bir hırsızlık şebekesini yakalamış vaziyetteyiz. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bunlar, Eskişehir başta olmak üzere İzmir, Yozgat, Denizli, Manisa'da faaliyet gösteren ve örgüt liderleri Eskişehir'de olan, PKK'ya yardım ve yataklıktan dolayı Diyarbakır'da cezaevine girmiş çıkmış olan bir kişidir. Özellikle bunların İzmir kolu devamlı sahte kimliklerle dolaşan, hatta polis yakaladığı zaman da sahte kimliklerini veren, Türkiye'de 3 ayrı sahte kimlikte aynı adamın parmak izi olan, gerçekten çok ciddi profesyonelce çalışan ve kasa konusunda uzman olan, kendi branşlarında en iyileri olan kişilerden oluşan toplam 39 kişilik çeteyi yakalamış vaziyetteyiz. Bu 39 kişilik çetenin 27 üyesi şu anda elimizde. Bunların karışmış oldukları hırsızlık olaylarının sayısı 68. Eskişehir'de işhanlarındaki hırsızlık olaylarının yanı sıra 20 kasa soygunu ve Anadolu İşhanı'nda Anadolu Gazetesi'nin de soyulduğu hırsızlık zincirini gerçekleştiren hırsızlar, yine bu aldığımız şüpheli kişilerdir" dedi.
Yücel, çetenin hırsızlıktan elde ettikleri ya da çaldıkları 7 araçları olduğunu da açıklayarak, "Aynı zamanda uyuşturucu kullanıyorlar, alıp, satıyorlar. Çok yönlü birçok suça giren, çıkan kişilerden oluşan bir çete. Arkadaşlarımızın operasyonları devam edecektir. Bu 68 hırsızlık olayını bugün itibariyle aydınlatmış vaziyetteyiz. Ama bu olaylar 100'ü geçecektir. Süre kısıtlı olduğu için bu kadarını aydınlatma imkanımız oldu. Arkadaşlarım bu konudaki çalışmalarına devam edeceklerdir. Şahısların çaldıkları malzemelerle marketler zinciri açtıkları doğrudur. 2 tane marketleri var. Marketlerin sahibi bu çetenin lideri. Elde edilen gelir, ön tespitle 500 bin YTL. Vatandaşın 500 bin YTL'lik şu an itibariyle canını yakmışlar. Burada da pazarlıyorlar, başka şahıslar, pazarlama işini yapmakla görevli olan kişiler, devlet memuru olan kişiler de var. Onları şu an itibariyle delillenmediği için açık, net söylemek doğru olmaz. Çete lideri, etrafında terör örgütünün sempatizanı olarak tanınıyor" diye konuştu.
"Operasyonda yakalanan devlet memuru var mı?" sorusunu, "O konuda şu an itibariyle bir şey konuşmak istemiyorum" yanıtını veren İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, şebekenin elde ettiği gelirle terör örgütüne kaynak sağladığı iddialarının ise araştırıldığını sözlerine ekledi.
Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk ise, "Örgüt lideri, örgütü kamufle etmek için marketler zinciri kuruyor. Normalde ticaret yapan bir iş adamı görüntüsünde ama onun perde arkasında 4-5 ilde gezici hırsızlık yapan elemanları var. Bunlar sipariş üzerine hırsızlık yapıyorlar. Zenginleri tespit ediyor, evde olmadıkları bir saatte ekibi gönderiyor, hırsızlık yaptırıyorlar. Rast gele yapılan bir hırsızlık değil, tespitli hırsızlık yapıyorlar" dedi. Şebekenin İzmir, Bursa ve Eskişehir'de cezaevinde oldukları belirlenen 5 üyesinden 1'inin sahte kimlikle tutuklu bulunduğu, firari 7 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.