PTT'deki tasarruf tedbirleri emekçiye zarar verecek mi?

PTT'deki tasarruf tedbirleri emekçiye zarar verecek mi?
Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber Sen), “Tasarruf ve Verimlilik” adı verilen paketin emekçilere zarar vereceğini ifade ederek kamu kurumunu zarara uğratanlardan hesap sorulması gerektiğini söyledi.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber Sen), “Tasarruf ve Verimlilik” adı verilen paketin PTT A.Ş.’de ve kamuda çalışan emekçileri zarara uğratacağını dile getirdi.

“EMEKÇİLERİN KAZANILMIŞ SOSYAL HAKLARINI TIRPANLAYARAK MI TASARRUF YAPACAKSINIZ?”

Haber Sen MYK Üyesi İbrahim Halil Doğan, “2018'den beridir personel alımı yapılmayan PTT A.Ş de, bunun yerine ucuz emek sömürüsü, güvencesiz çalışma demek olan taşeron personel istihdamı yapıldı. Neredeyse kurumda güvenceli çalışan kalmadı. PTT'nin nasıl bir tasarruf yapacağını biz az çok tahmin edebiliyoruz. Deprem zamanında sokaklarda, arabalarında, spor salonunda günlerce yatan personele bir vefa ödemesi yapmayan kurumun, emekçilere yönelik faydalı bir tasarruf yapmayacağını tahmin etmek bizim için zor değil. Tasarrufu servislerimizi kaldırarak mı yapmayı düşünüyorlar? Veya emekçilerin yemekhanelerini kapatarak mı? Yoksa çağdışı bir şekilde tek kişilik şubelerde personel çalıştırarak mı? Soruyoruz, Nasıl tasarruf yapacaksınız? Emekçilerin kazanılmış sosyal haklarını tırpanlayarak mı?” sözleriyle tepki gösterdi.

“TASARRUF PAKETİ EMEKÇİLERİ İŞSİZ VE YOKSUL BIRAKAN BİR PAKETTİR”

PTT'de ve diğer kamu kurumlarında cezasızlık politikaları işlemeseydi ve kamu kaynaklarını kötüye kullananlara gerekli yaptırımlar uygulansaydı söz konusu tasarruf paketine gerek kalmayacağını ifade eden Doğan, “Tasarruf ve Verimlilik adlı paket sermayeyi, faiz lobilerini, yüksek kâra dayalı büyük alt yapı projelerini hayata geçiren yerli ve yabancı yatırımcıları koruyan, diğer yandan emekçileri zarara uğratan, işsiz ve yoksul bırakan bir pakettir. Bu tasarruf tedbirlerinin ekonomiye ve emekçilere hiç bir şekilde olumlu yansıması olmayacak tam tersi, gençlerde büyük bir umutsuzluk ve göçe sebep olacaktır. PTT'de diğer bütün kamu kurumlarında cezasızlık politikaları işlemeseydi, kamu kaynakları doğru ve halkçı kullansaydı, kamu kaynaklarını kötü kullanarak kamu zararı yaratanlardan hesap sorulsaydı, bugün buna gerek kalmayacaktı” diye konuştu.

“PTT'de geçmiş yıllarda yapılan Sayıştay raporları nasıl bir tasarruf yapılacağını açıkça yazıyor ama bugüne kadar kamunun kaynaklarını kötü yöneten hiç kimse yargılanmadı ve hesap vermedi” diyen ve PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. ile ilgili olarak Sayıştay ve Teftiş kurullarının raporlarında yer alan kaynakların kötü yönetilmesi ile ilgili durumları sıralayan Doğan, şunları söyledi:

“Sayıştay ve Teftiş kurullarının raporlarında olan durumlar ile ilgili bedel ödeyen, ceza yiyen hiç kimse bulunmamaktadır. Bu yüzden herkes ne koparabilirsem anlayışı ile her geçen gün kamu kurumlarını batırıyor. Eğer gerçek anlamda bir tasarruf paketi açıklanacak ise vatandaşı ilgilendiren onlara ait olan kaynakları kamu kurumlarının zarar etmesine neden olanlardan, kamu zararlarının hesabı sorulmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.