REHİN ALINAN ANNEYİ POLİS KURTARDI

REHİN ALINAN ANNEYİ POLİS KURTARDI
İddiaya göre, doktorluktan malulen emekli olan şizofren H.M.S. (50), Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi Kutlu Sokağı’ndaki bir apartmanın 5’inci katındaki evlerinde, tedavi gördüğü hastaneye gitmemek için annesi A.S’yi...

İddiaya göre, doktorluktan malulen emekli olan şizofren H.M.S. (50), Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi Kutlu Sokağı'ndaki bir apartmanın 5'inci katındaki evlerinde, tedavi gördüğü hastaneye gitmemek için annesi A.S'yi (72) bıçak zoruyla rehin aldı.
Komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak 112 Acil Servis ve itfaiye ekiplerine durumu bildirdi. H.M.S. ile yaklaşık bir saat görüşen polis ekipleri, kapının açılmaması üzerine itfaiyeden temin edilen balyozla daire kapısını kırdı.
Evin bir odasında oturduğu görülen H.M.S., sağlık görevlileri tarafından Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. A.S. ise ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

ELİNDE BIÇAK VARDI
Apartman görevlisi, gazetecilere yaptığı açıklamada, H.M.S.'nin kronik şizofreni hastası olduğunu söyledi.
A.S'nin iki gün önce kendisini telefonla arayıp oğlu tarafından eve kilitlendiğini söylediğini anlatan apartman görevlisi, "Ben de H.M.S.'nin doktorunu aradım. Dün hastanede yer yoktu. Bugün sabah hastaneye götürmek için evine gittim ancak kapıyı açmadı. Annesini rehin almış. Çok uğraştım ancak ikna edemedim. Elinde bıçak vardı. Zaman zaman böyle davranışları oluyor" diye konuştu.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.