Rektörlerden Basın Bayramı kutlaması

Rektörlerden Basın Bayramı kutlaması
Anadolu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Davut Aydın ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen yayınladıkları mesajlarla Eskişehirli gazetecilerin Basın Bayramını kutladılar. Prof. Dr. Aydın, düşüncelerini...

Anadolu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Davut Aydın ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen yayınladıkları mesajlarla Eskişehirli gazetecilerin Basın Bayramını kutladılar.
Prof. Dr. Aydın, düşüncelerini şöyle ifade etti:
"Basın özgürlüğü, en temel insan hakkı olarak kabul edilen düşünce ve ifade özgürlüğünün önemli bir teminatıdır. Bu anlamda çağdaş, demokratik ve özgür toplumlarda düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ile aynı anlama gelmektedir. Yüzyılı aşkın bir süredir 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' olarak kutlanan 24 Temmuz, toplumumuzun basında sansürün kaldırılışına verdiği önemi de açıkça göstermektedir. Bu vesileyle bu önemli görevi yerine getiren tüm basın mensuplarının ve basın özgürlüğüne inanan herkesin, bu inancı yayma ve yaşatma yönündeki çalışmalarının gerekli olduğunun unutulmaması dileklerimle tüm basın mensuplarının basın bayramını kutluyorum."
-ESOGÜ REKTÖR PROF. DR. GÖNEN
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise fedakarca çalışarak kamuoyunun sesi olan, her koşulda sorumluluk duygusuyla hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın mensuplarının toplumsal açıdan çok önemli bir işleve sahip olduğunu bildirdi.
Prof. Dr. Gönen, mesajında, iletişimin en güçlü kanallarından olan basının, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının en etkili aracı olduğunu kaydetti.
Basının, tarafsız ve doğru haber yapmak adına çok zor şartlarda çalıştığını belirten Prof. Dr. Gönen, şunları ifade etti:
''Fedakarca çalışarak kamuoyunun sesi olan, her koşulda sorumluluk duygusuyla hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın mensuplarımız toplumsal açıdan çok önemli bir işleve sahiptir. İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine, gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarının Basın Bayramı'nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.