Şair Korkmazgil anıldı

Şair Korkmazgil anıldı
KESK’e bağlı Eğitim- Sen, 26 Şubat 1984 yılında kaybettiğimiz şair Hasan Hüseyin Korkmazgil için bir ‘şiir dinletisi’ düzenledi. KESK Şubeler Platformu etkinlik salonunda düzenlenen şiir dinletisinde konuşan ve H. Hüseyin...

KESK'e bağlı Eğitim- Sen, 26 Şubat 1984 yılında kaybettiğimiz şair Hasan Hüseyin Korkmazgil için bir 'şiir dinletisi' düzenledi. KESK Şubeler Platformu etkinlik salonunda düzenlenen şiir dinletisinde konuşan ve H. Hüseyin Korkmazgil'in şiirlerinden örnekler okuyan şair Hasan Hüseyin Yalvaç, "O, yaşamıyla da, toplumcu şiirimizin temsilcisi oldu" dedi.
Şair Olcay Özmen de, H. Hüseyin Korkmazgil'in şiirini kurarken, halk şiiri ve divan şiirine yasladığını; Nazım Hikmet ve Attila İlhan'dan beslendiğini söyleyerek, "Toplumcu şiirde yeni bir damar açtı" dedi. Şair- gazeteci Rahmi Emeç de, Hasan Hüseyin'in 'edebi' sanatlara, gereksiz söz oyunlarına girmediğini, şiirini aydınlatma ve aydınlanma yolunda şekillendirdiğini belirterek, "Ona göre, sözü biraz daha açık seçik sunmak gerekiyordu. Sık sık yinelemelere girdi, şiirini çağrışımların akışına bıraktı. Halkın kulağının alışkın olduğu sesle, söylemle, halka doğrudan ulaşma pratiğini yakalayacağını düşünüyordu. Halk edebiyatına el uzattı, manilerden, halk ozanlarının deyişlerinden ve tekerlemelerden etkilendi" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.