Sakallı "Bizim sistemimiz halkın lehine"

Sakallı “Bizim sistemimiz halkın lehine”
Odunpazarı Belediyesi Meclisi Nisan ayı toplantıları tartışmayla başladı. Odunpazarı Beyler Sokağın hemen yan tarafında bulunan 80 metrekarelik arsanın yap-işlet-devret yöntemiyle değerlendirilmesi için 15 yıllığına kiraya...

Odunpazarı Belediyesi Meclisi Nisan ayı toplantıları tartışmayla başladı. Odunpazarı Beyler Sokağın hemen yan tarafında bulunan 80 metrekarelik arsanın yap-işlet-devret yöntemiyle değerlendirilmesi için 15 yıllığına kiraya verilmesi için Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya yetki verilmesi talebini içeren gündem maddesinin görüşülmesi sırasında karşılıklı tartışma yaşandı.
Burhan Sakallı, halen boş bulunan arsanın üzerine bina yapılması maliyetinin 200 milyar lira civarında olduğunu belirterek, "Odunpazarı Belediyesi'nin sırtından 200 milyar liralık bir yük kalkıyor. Doğru olan budur. Biz önce binayı yapıp sonra kiraya vermiyoruz. Oysa Tarihi Odunpazarı Evleri'nin durumu böyle değil. Büyükşehir Belediyesi oraya 8 trilyon lira para harcadı. Sonra da 15-20 milyar liraya burayı kiraya vermeye kalkıyor. Böyle bir bedelle 8 trilyonu nasıl çıkartacaksınız? Kaç senede çıkartacaksınız?" dedi.
Büyükşehir Belediyesinin uyguladığı sistemin kesinlikle Eskişehir'in ve Eskişehir halkının lehine olmadığını savunan Sakallı, "oysa bizim sistemimizde belediyenin yani kamunun cebinden bir kuruş para çıkmayacak. Doğru olan budur. Odunpazarı Evlerini Baüyükşehir Belediyesi pekala işletebilir. ESKİ'nin tesislerini işlettiği gibi. Ya da burayı satarak, harcadığı 8 trilyonun kamuya dönmesini sağlayabilir" şeklinde konuştu.
Sakallı, kendisine yöneltilen, "Alaaddin Parkı'ndaki kafeterya inşaatı için neden siz de bu yolu seçmediniz?" şeklindeki bir soruya, "çok istedik ama orası için hiç talep gelmedi. Yani o parkta o kafeteryayı kendisi inşa edip işletecek kimseyi bulamadık. Ticari zihniyetle herkes önce kendi maddi kazancını gözetiyor. Ama şimdi ihaleyi almak için sıraya giriyorlar" şeklinde yanıtladı.
Tartışmalar sonrası yapılan oylamada gündem maddesi komisyona havale edilirken, DSP grubundan Önder tuna ve Ayla Sertel aleyhte oy kullandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.