Sanaroma Projesi dünyada ilk olacak

Sanaroma Projesi dünyada ilk olacak
Vali Dr. Kadir Koçdemir EGSİAD Yönetimini makamında kabul etti. Yönetimin Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği tekliflerini değerlendiren Vali Koçdemir, başkentlik sürecinde gelinen son aşamaları anlattı. Kültür...

Vali Dr. Kadir Koçdemir EGSİAD Yönetimini makamında kabul etti. Yönetimin Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği tekliflerini değerlendiren Vali Koçdemir, başkentlik sürecinde gelinen son aşamaları anlattı.
Kültür Ajansında Kanunun öngördüğü kurulların oluşturulduğunu belirten Koçdemir "Danışma ve Yönetim Kurulları toplandı. Harcama yönetmeliğini de hazırladık ve Maliye Bakanlığı'na sunduk. Bakanlıktan onay bekliyoruz" dedi ve şöyle devam etti;
Kalıcı Projelere Yoğunlaştık
Göçmen derneklerine ait mekanları restore edeceğiz. Gerekirse Odunpazarı Evleri gibi baştan yapacağız. Bu yapılar derneklerin kendilerine ait kültürlerini sergilemesine uygun olacak ve gezici müzeleri de içinde barındıracak. Ayrıca Dünya'da ilk olacak bir "Sanaroma" projemiz var. Görsel bir müze olan Sanaroma, 360 derece görüntü olacak şekilde dizayn edilecek. 20 Dakikalık bir görüntü düşünüyoruz. Örneğin müzeye giren bir ziyaretçi 1920'de Odunpazarı'nda hayatın nasıl aktığını sanki oradaymış gibi izleyebilecek.
Türkiye'de ilk olacak bir açık hava müzesi planladık. Avrupa'da bu tarz müzelerden çok var ve klasik müzelere göre daha fazla ilgi görüyorlar. Bunun yanında Türk Kültür Mirasına ait bir külliyat hazırlıyoruz. İçinde Türk Kültürüne ait başyapıt, müzik ve resim gibi eserler bulunacak.
Yapacağımız Yunus Emre temalı sinema, roman ve tiyatro yarışmaları var. Sinema yarışması için 50.000 TL. Roman ve Tiyatro yarışması için ise 30.000 TL. ödül veriyoruz. Yarışmalara yoğun katılım bekliyoruz.
2013'te Göreve Hazırız
Yeniden yapılandırmaya gittiklerini açıklayan EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ercan "Farklı meslek gruplarına ait komisyonlar kurduk. Bu sayede daha hızlı organizasyon kabiliyetine kavuştuk. 850 üyemiz ve komisyonlarımızla 2013'te üstümüze düşeni yapmaya hazırız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.