"SEFALETE MAHKUM OLDUK"

“SEFALETE MAHKUM OLDUK”
KESK ile bağlı kamu çalışanları sendikaları üyeleri dün yaptıkları protestolu eylemle AKP hükümetine tepkilerini bir kere daha dile getirdiler. Dönem Sözcüsü ve aynı zamanda BES Şube Başkanı Ayhan Gürler, hükümetin kamu...

KESK ile bağlı kamu çalışanları sendikaları üyeleri dün yaptıkları protestolu eylemle AKP hükümetine tepkilerini bir kere daha dile getirdiler. Dönem Sözcüsü ve aynı zamanda BES Şube Başkanı Ayhan Gürler, hükümetin kamu emekçilerine ve halka kulaklarını daha fazla kapatmaması gerektiğini belirtti. Eyleme CHP İl Başkanı İsmet Süder, milletvekili adayları Ayşegül Ünügür, Muharrem Şenel ile Murat Sönmez ve bir çok partili katılarak destek verdi. Hükümetin 4 buçuk yıllık icraatlarının halkın yaşamında nasıl büyük tahribatlar yarattığını görebilmek için günlük yaşama ve çarşı-pazara bakmanın yeterli olduğunu ifade eden Gürler, AKP iktidarı döneminde emekçilerin ve yoksul halkın daima kaybeden taraf olduğunu kaydetti. KESK Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Ayhan Gürler açıklamasında şunları söyledi:
"Bu dönemde emeğiyle geçinen kesimlerin gerçek ücretleri düştüğü gibi yararlandıkları temel mal ve hizmetlerin değeri de katlanarak artmıştır. IMF ile yapılan uzun dönemli anlaşmalar gereği ekonomik istikrarın tüm yükü emekçilerin sırtına bindirilmiş, faizlerin ödenmesi ve faiz dışı hedefinin tutturulması adına emekçiler sefalet ücretlerine mahkum edilmiştir. Dahası hükümetin ekonomik hedeflere göre verdiği zamlar ile gerçekleşen enflasyon arasındaki kayıplarımız sistematik olarak yoksullaşmamızı da beraberinde getirmektedir. AKP hükümeti seçim gürültüsü içinde emekçilerin taleplerine kulaklarını tıkamayı bırakarak, enflasyon karşısındaki kayıplarımızı telafi etmeli ve büyümeden payımıza düşeni vermelidir.
Hükümet ek zam talebimizi dikkate alarak en düşük kamu emekçisi maaşını insanca yaşanacak asgari ücret tutarı olan bin 1100 YTL'ye getirmelidir. Hükümetler artık kamu çalışanlarını sefalet ücretlerine mahkum etmek yerine, emekçilerle toplu sözleşme masasına oturmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.