Şehrin Yadigârları'nda Porsuk Otel konuşulacak
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi tarafından düzenlenen “Şehrin Yadigârları Söyleşileri” dizisinin ikinci buluşması, Eskişehir’in simge yapılarından biri olan Porsuk Otel’e odaklanıyor. “Orta Anadolu’da Asırlık Bir Kültür Durağı: Porsuk Otel ve Eskişehir” başlığıyla gerçekleştirilecek söyleşide, Porsuk Otel’in geçmişten bugüne uzanan serüveni, Eskişehir’in dönüşümüyle birlikte ele alınacak. Kentin sosyal, kültürel ve mimari tarihinde iz bırakan yapının, Eskişehir belleğindeki yeri çok yönlü olarak değerlendirilecek.
Söyleşide Prof. Dr. Kemal Yakut ve Doç. Dr. Duygu Yetgin Akgün konuşmacı olarak yer alacak. Alanında uzman isimlerin katkılarıyla gerçekleşecek etkinlikte, kentin kültürel hafızasına dair önemli bilgiler ve arşiv niteliğinde paylaşımlar katılımcılarla buluşturulacak.
Eskişehir’in tarihine tanıklık eden yapılar üzerinden kent belleğini canlı tutmayı amaçlayan “Şehrin Yadigârları Söyleşileri”, geçmiş ile bugün arasında güçlü bir bağ kurarak kentlileri ortak bir hafıza etrafında bir araya getirmeyi sürdürüyor.
Porsuk Otel üzerinden kentin hafızasına yapılan bu yolculuk, tüm Eskişehirlilere açık olacak. Söyleşi 15 Ocak, 14.00’da Porsuk Konuk Evi’nde gerçekleştirilecek.