Sel ve dolu çiftçiyi vurdu

Sel ve dolu çiftçiyi vurdu
Aşırı yağış köyleri alt üst etti. Önceki gün sabah saatlerinden itibaren yağmaya başlayan yağmur ve dolu başta merkez köyler olmak üzere, ilçe köyleri ve bazı beldelerde büyük zarara yol açtı.Günlerdir yağmur duasına...

Aşırı yağış köyleri alt üst etti. Önceki gün sabah saatlerinden itibaren yağmaya başlayan yağmur ve dolu başta merkez köyler olmak üzere, ilçe köyleri ve bazı beldelerde büyük zarara yol açtı.
Günlerdir yağmur duasına çıkan köylü, aşırı yağış ve doluyla karşılaşınca tam anlamıyla hayal kırıklığına uğrağı. Aşırı yağışlar çiftçiyi tam anlamıyla perişan etti.
Yağan aşırı yağmur pek çok bölgede sele dönüştü. Büyük tehlike atlatan bazı köylerde hasar ise oldukça büyük. Aşırı yağışla birlikte gelen sel Atalan köyü yolunu tamamıyla çamura sürüdü. Mihalgazi ile Ilıca arasında ise toprak kayması meydana gelince bu yolda da ulaşım tamamen durdu. Ilıca ve bölgesinde bulunan pek çok köprü ise tamamen yerle bir oldu. Eskişehir valiliği kriz masası yaşanan afet sonrası gerekli çalışmalara başlayarak kapanan yolların açılmasını sağladı. Dolu yağışı ise çiftçinin ekili arazisini tam anlamıyla kullanılamaz hale getirdi.
Başta merkeze bağlı köyler olmak üzere bazı ilçelere bağlık köyler ile beldelerde ekili tarım arazileri büyük zarar gördü. Merkeze bağlı Danişment, Harmandalı, Bektaşpınar, Karahöyük ve Karatepe'de zararın oldukça büyük olduğu belirtiliyor.
Bu bölgelere ekinlerin yüzde 90'ına yakının yok olduğu ifade ediliyor.
Aynı durumun Alpu ilçesine bağlı Ağapınar-Çavlum ile Sarıkavak köyü ile Mihalgazi'ye bağlı Alpagut beldesinde de yaşandığı ifade ediliyor.
Meydana gelen sel ve dolu afetleri ise ekinlerini biçme hazırlığı içerisine giren ve yağmur bekleyen çiftçiyi hayal kırıklığına uğrattı.
Tüm bir yılın emeğinin heba olduğu afetler sonrası çiftçiler kara kara düşünmeye başladı. Afete uğrayan bölgelerde yaşayan çiftçiler ise tutacakları bir yetkili eli bekliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.