Sıkıntı yok ama suyu tasarruflu kullanın

Sıkıntı yok ama suyu tasarruflu kullanın
DSİ yetkilileri Eskişehir’de sulama amaçlı olarak kullanılan barajlardaki su seviyelerinin geçen yıla göre düşük seyide olduğunu, şu an için yeterli miktarda su bulunmasına rağmen, kurak bir dönemden geçildiği için su tasarrufu...

DSİ yetkilileri Eskişehir'de sulama amaçlı olarak kullanılan barajlardaki su seviyelerinin geçen yıla göre düşük seyide olduğunu, şu an için yeterli miktarda su bulunmasına rağmen, kurak bir dönemden geçildiği için su tasarrufu yapılmasının gerektiğini bildirdi.
DSİ yetkililerinden edinilen bilgilere göre, ilimiz dahilinde Porsuk, İnönü, Kunduzlar ve Çataören barajlarında Eskişehir, Seyitgazi ve İnönü'de sulama amaçlı yararlanılıyor.Bunlardan porsuk barajı Eskişehir Sulamasında sulamaya açılan 166000 dekara, Dodurga barajı İnönü sulamasında 18500 dekara, Çataören ve Kunduzlar Barajları ise Seyitgazi sulamasında 130000 dekar alana su temin ediyor.
25 Haziren 2007 tarihi itibarı ile Porsuk Barajında doluluk oranı yüzde 65,Kunduzlar Barajının doluluk oranı yüzde 35, Çataören Barajının doluluk oranı yüzde 20, Dodurga Barajının doluluk oranı ise yüzde 42 civarında bulunuyor.
Yetkililer, sulama mevsimi başlangıcında barajlara gelen su miktarında geçen yıla göre önemli ölçüde azalmalar meydana geldiğine dikkat çekerek, suyun tasarruflu kullanılmasına önem verilmesini istediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.