Sivrihisar yeni devlet hastanesine kavuşuyor

Sivrihisar yeni devlet hastanesine kavuşuyor
İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar'a yapılan yeni hastaneyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, 2012 yılında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yeni hastane binasının yapılmasına karar verilen Sivrihisar Devlet Hastanesi’nin tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

Hastanenin yenilenmesi kararını ve süreci aktaran Toptaş, “İlçemizde 1982 yılında hizmete açılan 40 yataklı Sivrihisar Devlet Hastanesi 2012 yılında yapılan deprem analizi sonucunda olası bir depreme dayanıklı olmadığı raporu verilmesi nedeni ile mevcut hastanenin bahçesine yenisinin yapılmasına karar verilmişti. Yeni hastane 2021 yılında ihale edilerek inşaatına başlanmış ancak yüklenici firma zemin kat aşamasında ekonomik sorunlar nedeniyle işi bırakmasından sonra yaklaşık iki yıl süre ile ihalelere çıktığı halde bir türlü ihale yapılamamıştı. Yaklaşık iki yıl sonra ihaleyi alan Dağdemir İnşaat A.Ş. hastane inşaatına kaldığı yerden başlayarak 8 ay gibi kısa süre içinde bitirme aşamasına getirmiştir” diye konuştu.

Toptaş, “Yapmış olduğum ziyarette firma yetkilileri 2024 Eylül ayında 50 yataklı hastanemizin hizmete açılabileceği müjdesini verdiler. Ülkemizin önemli ulaşım yollarının kesiştiği noktada bulunan ilçemize kazandırılan bu modern hastane hem ülkemiz insanına hem ilçemiz ve köylerine önemli hizmetler verecektir” ifadelerinin ardından hastanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum