"Siyasi farklılıkları bir kenara bırakalım"

“Siyasi farklılıkları bir kenara bırakalım”
AKP Eskişehir Milletvekili Murat Mercan Eskişehir’de insanların, trenlerin külleri ve tren katarlarının sesleriyle büyüdüğünü belirterek, bölgenin demir yolu taşımacılığı için kilit bir yer olduğunu bildirdi. Türkiye’de...

AKP Eskişehir Milletvekili Murat Mercan Eskişehir'de insanların, trenlerin külleri ve tren katarlarının sesleriyle büyüdüğünü belirterek, bölgenin demir yolu taşımacılığı için kilit bir yer olduğunu bildirdi. Türkiye'de demir yolu taşımacılığının en ileri noktada olmasını istediklerini anlatan Mercan, şöyle devam etti: ''Bir ülkenin kalkınmasında ulaşım ve ulaşımla ilgili çalışmalar önemlidir. Eskişehir de bu çalışmalardan payını almak istiyor. Türkiye'nin dünyada bir güç olması için her alanda farkındalık yaratması gerekir. Merkezi hükümetin vizyonu, kentin kanaat önderlerinin vizyonu ve birlikteliği ile kentin altyapısının sektörlerin gelişimine olanak sağlaması gibi faktörler ülkelerin ve kentlerin kalkınmasında büyük rol oynar. Ulaştırma alanında 2003'ten bu yana Türkiye devrim yaşadı. Türkiye, hava, kara ve demir yolu taşımacılığında cumhuriyet tarihinde görmediği atılımları gördü. Eskişehir de bunun en canlı tanığı. Eskişehir'de 200 kilometre duble yol yapıldı. Ülkeler arası hava yolu taşımacılığı başladı. Hızlı tren Eskişehir'e geldi.''
Mercan, hükümetin, ulaştırma alanındaki vizyonunun 2023'e değil 2123'e kadar olduğunu belirterek, hükümetin ulaştırma alanından yaptıklarıyla Türkiye'nin hayallerini ve ufkunu genişlettiğini ifade etti.
Türkiye'nin çok kısa zamanda dünyanın en önemli güç merkezlerinden biri olacağını anlatan Mercan, ''Eskişehir, vizyon sahibi seçilmişleri ve atanmışlarıyla çok ciddi bir altyapıya sahip. (Raylı sistem) deyince akla gelen ilk kent Eskişehir'dir. Her tren kente uğrar. Kentin raylı sistemler konusunda ülkenin Silikon Vadisi olması gerekir. Şimdiye kadar bunu yapamadıysak bu bizim eksikliğimizdir. Kente dünya çapında bir raylı sistemler Ar-Ge merkezinin kurulması gerekir'' dedi.
Eskişehir'e bu tür yatırım ve hizmetlerin kazandırılması noktasında herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini de hatırlatan Mercan, "ben dilerdim ki burada daha çok seçilmiş olsun. Keşke gelseydiler. Bizim bu şehre hizmet borcumuz var. Tüm seçilmişler, atanmışlar ve karar verme merciinde olanlar şehrin menfaatleri söz konusu olunca her şeyi bir kenara bırakıp birlikte hareket etmeliler. Siyasi açıdan elbette farklılıklarımız olacaktır. Onları başka ortamlarda tartışırız. Ama Eskişehir için herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapmalı ve birlik beraberlik olmalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.