Söğütönü TOKİ'de fiyatlar düştü

Söğütönü TOKİ’de fiyatlar düştü
Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Ankara’da pazarlığa oturdu. Daha önce açıklanan ancak peşinat ve bedelleri yüksek olan konutlar...

Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Ankara'da pazarlığa oturdu. Daha önce açıklanan ancak peşinat ve bedelleri yüksek olan konutlar için Başkent'ten müjdeli haber ile dönen Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu dar gelirli vatandaşların daha düşük peşinat ve taksitle ev sahibi olabileceklerini açıkladı.
Aşağı Söğütönü mevkiine yaptırılacak olan toplu konutlar hakkında sağladıkları son gelişmeleri açıklayan Başkan Sarıoğlu, "Daha önce açıklanan 514 adet konutların fiyatı 80 bin 700 YTL, Taksitleri de dar gelirli vatandaşlarımızın bütçesini kaldırmayacaktı. Toplu Konut İdaresi Başkanı ile yapılan görüşmede 94 m2 lik evin toplam fiyatı 66 bin YTL'ye taksitleri ise 335 YTL'ye düştü. Denetim müteahhit, ihale ve inşaatlardan TOKİ sorulu. Biz belediye olarak sadece satışını yapacağız. Dar gelirli başvuru sırasında Bin YTL peşinat verecek. Sözleşme sırasında da 5 bin YTL ödeneek. 180 ayda ödenecek. Taksitler ise anahtar tesliminden sonra başlayacak. Hayal kırıklığı giderildi. Geliri 840 YTL'yi geçmeyenler evlere başvuru yapabilecek. Toplam 514 daire yapılacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.