Soydaşlarımız için Açıköğretim eğitimi
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi iş birliği ile Batı Avrupa'da yaşayan vatandaş soydaş ve Türkçe bilenlere yönelik yürütülen Açıköğretim Lisesi (AÖL) Batı Avrupa programı hizmetleri kapsamında yaklaşık 20 yıldır Almanya'nın Berlin, Köln, Stuttgart ve daha sonra da Münih kentlerinde yapılan sınavlar 2013-2014 öğretim yılından itibaren Almanya'da Hamburg ve Frankfurt'un yanı sıra Belçika'da Brüksel, Avusturya'da Viyana ve İsviçre'de Bern kentlerinde yapılacak.
Açıköğretim Lisesi ve Açıköğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programlarının yeni sınav merkezleri, son 3 yılda öğrenci sayısındaki önemli artış karşısında MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün isteği üzerine artırıldı. 2013-2104 eğitim öğretim yılından itibaren sınavlar Almanya'da 6, Almaya dışında 3 ve mazeretli öğrenciler için Eskişehir'de olmak üzere toplam 10 merkezde gerçekleştirilecek.
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ve Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılı Temmuz ayında alınan karar gereği eklenen sınav merkezlerinden Açıköğretim Lisesi ve Açıköğretim Ortaokul Batı Avrupa Programları öğrenci ve aileleri tarafından sevinçle karşılandı. Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Ahmet Atilla Doğan ''Daha önce sınava girmek için en yakın merkez olan Berlin'e gitmeleri gereken Hamburglu, Münih'e gitmek zorunda kalan Avusturyalı, Stuttgart'a veya Münih'e gitmek zorunda kalan İsviçreli ve Köln'e gitmek zorunda kalan Belçikalı öğrenciler, artık 2 veya 3 günlük seyahate çıkmayıp sınavlara daha iyi hazırlanabilecek, öğrenci velileri ise alınan bu kararla maddi olarak daha da rahatlayacaklardır.'' dedi.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ''Anadolu Üniversitesi yükseköğretim hizmetleri yanında yurt içinde ve yurt dışında ülkemizin eğitim-öğretim ihtiyaçlarına cevap verecek çözümler üretmekte, uygulamalar gerçekleştirmektedir. 20 yılı aşkın bir süredir, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde Açıköğretim Ortaokulu ve Açıköğretim Lisesi Batı Avrupa Programları üniversitemiz tarafından Avrupa ülkelerinde sürdürülmektedir. Son yıllarda önemli öğrenci artışı sağlanan Batı Avrupa Programlarında, 'Hizmette Sınır Tanımayan' çalışmalar yapmaktayız. Avrupa'daki sınav merkezi sayısının 4 iken 9 olması, mazereti veya yaz tatili nedeniyle Türkiye'de bulunan lise ve ortaokul öğrencilerine Eskişehir'de sınav hizmeti sunulması, öğrenci odaklı hizmet anlayışımızın ürünüdür. Nitekim Türkiye'de bulunmaları nedeniyle 24-25 Ağustos 2013 tarihlerinde üçüncü dönem sınavları için Eskişehir'e gelen Batı Avrupalı öğrenci ve velilerin verilen hizmete yönelik memnuniyetlerini hep birlikte gördük.'' dedi.