SÖZ DÜELLOSU

SÖZ DÜELLOSU
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, bir dizi etkinlik ve açılışta bulunmak üzere ilimize geldi. Önceki akşam AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Bakan Özak, dün de Valiliği ziyaret ederek Vali...

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, bir dizi etkinlik ve açılışta bulunmak üzere ilimize geldi. Önceki akşam AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Bakan Özak, dün de Valiliği ziyaret ederek Vali Kadir Çalışıcı tarafından verilen brifingi dinledi.
Burada bir konuşma yapan Özak, Eskişehir'deki karayolu yatırımları hakkında da bilgi vererek, "52 kilometre uzunluğundaki Eskişehir Güney Çevre Yolu Projesi çalışmalarını Nisan ayı başında tamamlıyoruz. Maliye Bakanımız ile konuştuk, bu yıl bize lazım olan ödenekleri temin edeceklerini söyledi. Zaten bize söz vermişti. Bu yıl içerisinde bu ihaleyi yapacağız. Sivrihisar-Eskişehir, Bozüyük-Eskişehir geçişi köprülü kavşağı ve genişletmesi ile Güney Çevre Yolu etüd proje işleri, 2007 yılı yatırım programına eklendi ve proje çalışmaları tamamlandı. Mevcut Eskişehir geçişinin 2x3 haline getirilmesini hedefliyoruz" dedi.
BÜYÜKERŞEN "ESKİŞEHİR'DEKİ
YOLLAR KARAYOLLARININ
YÜZKARASI"
Özak'ın konuşmasının ardından brifinge katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen söz alarak Eskişehir'in çevre yolunun karayollarının yüz karası olduğunu belirtti. 25 yıldır Eskişehir'in Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından en ihmal edilmiş kent haline geldiğini kaydeden Büyükerşen; " Eskişehir'in içinden geçen ve şehri ikiye bölen çevre yolu son 2-3 yıldır alt yapısı olmayan ve drenajı olmayan bir yol haline gelmiştir. Devamlı çamur üretmektedir ve bakımsızdır. Eskişehirlilerin dayanılmaz hale gelen bu yol sorunu karşısında müracaatlarımız üzerine Bölge Müdürü mühendisleri yaz aylarında devlet planlama teşkilatına yatırımların teklif edileceği dönemde gelirler. Onlara da söyledim. Çevre yolunun çıkışına ' Bu yolun bakımından karayolları sorumludur' yazılı tabela dikeceğim. Bu kadar kötü ve bakımsız yıllardan beri Eskişehirlilere reva görülen bu yolun derhal halledilmesi lazımdır. Biz bundan 3 sene önce İTÜ'ye Eskişehir'in şehir içi trafik planını yaptırdık. 1.5 yıl süren incelemeler sonunda 5 seneye kadar çevre yolu 3 şeride çıkarılmazsa ve ıslah edilmezse Eskişehir'in kilitleneceği söylendi. Rapor burada. Bunun üç senesi geçti. Biz hep güney çevre yolunu bittiğini ancak ödenek ayrılmadığını düşünüyorduk. Ancak genel müdürün yaptığı konuşmadan anlıyorum ki güney çevre yolunun projesi de bitmiş değil. Dranaj mutlaka yapılmalı. Dranaj olmadığı sürece bu yol her zaman bozuk olacaktır. Ben görevim olmadığı halde 22 km'lik mesafeyi sulama sistemi kurarak yeşillendirdim. Bunda dahi karayollarının katkısı olmadı. Olmasın ama karayolları asli görevini yapsın. kavşağı da. Basma fabrikasının olduğu yerde bulunan kavşak her an her türlü tehlikeye açık. 25 senedir çeyrek asırdır bayındırlık Bakanlığı karayolları genel müdürlüğü yalnız sadece şube personeline personel giderleri ödemektedir. Bir tek kuruş masraf harcama yapmamıştır. Bu çok ciddi bir durumdur. Eskişehirli buna layık değildir. Eskişehirli bu haksızlığa daha fazla tahammül edecek durumda değildir. Ben ve arkadaşlarım bunu burada samimi konuşmalarınıza karşı söyleme ihtiyacında olduğumu hissediyorum" dedi.
KARAYOLLARI
GENEL MÜDÜRÜ TURHAN
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in sözlerine ilk yanıt, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'dan geldi. Turhan açıklamasında şunları söyledi:
"Sayın Başkan Eskişehir'deki çalışmalarından memnun olmadıklarını ve daha ileri giderek personel giderlerinden başka bir harcama yapmadıklarını söylediler. Son 7 yılda 65 milyon YTL Karayolları Genel Müdürlüğü Eskişehir'e yatırım yaptı. Bunun 50 milyon YTL'si de son 4 yılda yapılmış. Bu paralar Porsuk Çayı'na atılmadı herhalde. Çevre yolu ağır bir trafiğe sahip. Her yıl bu güzergahta bakım ve onarım çalışmalarımız yapılmakta. Büyükşehirlerle ilgili şehir içlerindeki yolları protokollerle yapıyoruz. Eskişehir'deki bir makamda oturup da bu yolu yapmak sadece karayollarını ait diyerek eleştiri yapmak doğru değil. Belediyeler yerele yönetimler bize destek veriyor. Siz de bize destek verin imkanlarınızı ortaya koyun."
BAKAN ÖZAK
"İTHAMINIZ ÇOK AĞIR"
Daha sonra konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak da, Büyükerşen'in "yüzkarası" ithamını çok ağır bulduğunu belirtti. Bakan Özak; "Başkan'ın bu ifadesini kabullenmek mümkün değil. Karayolları'nı böyle suçlamak doğru değil. Eskişehir'e son 4 yılda önemli hizmetler yapıldı. 2002'den bu yana 135 km'lik bölünmüş yol yapıldı. Gördüğüm kadarıyla Eskişehir'de takım ruhu oluşmamış. Siz benim hocamsınız ağabeylik görevini yapmalısınız. Görevinizde bir eksiklik görüyoruz. Alt belediyeler sizden kopuk çalışıyor gibi bir hava oluşmuş. Sizin büyük imkanlarınız ve tecrübeniz var. Son 25 yıldır yapılamayan işleri bizim iktidarımıza getirip atmanız doğru değil. Büyükşehir belediye başkanı da bizim başkanımızdır anlayışındadır. Suçlamalarınızı siyasi gösteri olarak kabul etmiyorum. Sizin buna ihtiyacınız yok. Yüz karası olarak ifadeniz çok ağır. Böyle nitelendirme bizi üzüyor" diye konuştu.
Daha sonra Büyükerşen, "tamam yüzkarası sözünü geri alıyorum. Karayı alıp yerine kırmızıyı koyuyorum. Yüz kızartıcıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.