"Su politikamız bile yok"

“Su politikamız bile yok”
Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, son günlerde ülke genelinde yaşanan su sıkıntısının, Türkiye’nin su politikasındaki sorunlarını ortaya koyduğunu söyledi. Yer altı ve yer üstü sularının kalite ve miktarında...

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, son günlerde ülke genelinde yaşanan su sıkıntısının, Türkiye'nin su politikasındaki sorunlarını ortaya koyduğunu söyledi.
Yer altı ve yer üstü sularının kalite ve miktarında ciddi azalmalar olduğunu belirten Güner Sümer, toplumun giderek fazlalaşan bir su tüketimine girdiğini kaydetti.
Su Politikası olmadığı için Türkiye'yi büyük sorunlar beklediğini vurgulayan Sümer, "Yanlış uygulamalar, kaçak kuyu açmaları, atık suların akarsuya boşaltılması ve kaynakların verimli kullanılmaması Türkiye'de su sorununu ciddi boyutlara getirmiştir" dedi.
Türkiye'de büyüyen su ihtiyacı ve su kaynaklarının kullanım yöntemlerinin sıklıkla gündeme geldiğini hatırlatan Sümer, "Türkiye'nin suyla ilgili sorunlarına dört temel ilke alınarak çözüm aranmalıdır: 1.) Su Kaynaklarına yönelik yapılan müdahalelerde, gelecek kuşakların yaşam hakkını dikkate alan sistem uygulanmalıdır. 2.) Suyun kullanımında dünyanın yönetimi yerine talebin yönetimi esas alınmalıdır. 3.) Entegre havza yönetimi uygulanmalıdır. 4.) Suyun doğal döngüsü ve akışından elde edilen ekolojik ve ekonomik katma değerleri göz ardı edilmemelidir.
Öncelikle halkımızın da bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.