Sünnette düğün sezonu hiç kapanmadı

Sünnette düğün sezonu hiç kapanmadı
Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu başlarken Eskişehir’de sünnet düğünü üzerine kıyafet satışı yapan esnafların işleri bu yıl hiç durmadı.

Eskişehir Esnaf Sarayı’nda sünnet elbiseleri üzerine satış yapan esnaflar 2023-2024 dönemi sünnet sezonunun hiç kapanmadığını ifade ediyor. Sünnet kıyafetleri satan Levent Özergen, sezonun hiç kapanmamış olmasının sebebinin günden güne artan fiyatlar dolayısıyla vatandaşların alışverişlerini erkene çekmesinden kaynaklandığını belirtti.

Esnaf Sarayı’nda sünnet kıyafeti fiyatları; ceketinden çarığa takım olarak 3 bin 500 ile 10 bin TL arasında değişiyor.

SÜNNET KIYAFETİ SATIŞI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Sünnet düğünü için kıyafet satışının yoğun bir şekilde ilerlediğini söyleyen Özergen, “Bu sene sünnet düğün sezonu kapanmadı. Maliyetlerden dolayı insanlar alışverişlerini erken yaptılar. Normalde sezonumuz yılbaşından itibaren başlardı ama bu yıl Ekim-Kasım aylarında yoğunluğumuz başladı. Fiyat konusunda bir kıyaslama yaparsak da; yılbaşından önce ve sonra alanlar arasında yüzde 65 oranında bir fiyat farkı var. O yüzden yılbaşından önce ciddi adet ürün sattık, yılbaşından sonra da bu yoğunluk devam ediyor. Mayıs ayı ile birlikte bu yoğunluk artacak okulların kapanması ile birlikte de zirve yapacak. Temmuz ayında da yurtdışı müşterilerimiz oluyor, ardından Eylül’de sezon yavaşlıyor” diye konuştu.

“ALIM GÜCÜ DÜŞÜK VATANDAŞLAR ÖDEMEKTE ZORLANIYOR”

Pek çok vatandaşın alım gücü düştüğü için en düşük fiyatlı modellere yönelimin arttığını aktaran Özergen, “Kendi imalatımız olan ürünlerimizin fiyatları 3 bin 500 ile 10 bin TL arasında değişiyor. Aslında vatandaşlar büyükşehirlerde piyasada 7-8 bin TL’ye satılan ürünleri burada 3 bin 500 TL’ye alabiliyorlar. Vatandaşların alım gücü son günlerde düştüğü için daha ekonomik modellere bakmaya çalışıyorlar fakat ekonomik dengesizlik burada da ortaya çıkıyor. Durumu iyi olanlar iki üç takım birden alabilirken, durumu güç olan vatandaşlarımız 3 bin 500 TL’lik ürünü almakta zorlanıyor. Bizim açımızdan alabilenler alamayanları dengeliyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.