Tabelalar sökülüyor, binalar boyanıyor kampanyası

Tabelalar sökülüyor, binalar boyanıyor kampanyası
Odunpazarı Belediyesi ‘Tabelalar kaldırılıyor, binalar boyanıyor’ sloganı ile yeni bir projeye daha başlıyor. Tabelaların kaldırılması ile ortaya çıkacak olan çirkin görüntüler sıva ve boyama ile ortadan kaldırılacak....

Odunpazarı Belediyesi 'Tabelalar kaldırılıyor, binalar boyanıyor' sloganı ile yeni bir projeye daha başlıyor. Tabelaların kaldırılması ile ortaya çıkacak olan çirkin görüntüler sıva ve boyama ile ortadan kaldırılacak. Dün gerçekleştirilen toplantıda ise başkan Sakallı meslek örgütleri başkanlarına projenin detaylarını anlattı. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda konuşan Sakallı projeyle ilgili şunları söyledi: "Öncü ve lider belediye olma misyon ve sorumluluğu ile hayata geçirdiğimiz Güzel Odunpazarı, Güzel Eskişehir projesi bölgemizin tamamını kapsamaktadır. Proje ile mahallelerimizde ve sokaklarımızda, sıvasız binaların sıvanması; badanasız ve boyasız bina cephelerinin boyanmasını amaçlıyoruz. Çünkü Büyükşehir Belediyemizin İmar Yönetmeliğinin 4.11 maddesince;
"Belediyeler bölgenin özelliklerine göre yapılar arasında uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek amacıyla dış cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini belirlemeye yetkilidir. Evvelce yapılmış yapılar içinde bu yetki kullanılır.
En az 5 senede bir binaların dış cephesi boyanacaktır." İbaresi yer almaktadır.
İnanıyorum ki bütün hemşehrilerimiz daha temiz, daha sağlıklı ve görünümlü bir bölgede yaşamak istek ve arzusuna sahiptirler.
Bugün; görünüm olarak sokak ve caddelerdeki modern ve çağdaş bir kent olma iddiasındaki şehrimize yakışmadığı gibi, sıvasız ve boyasız binalar, vatandaşlarımızı ve hemşehrilerimizi hatta şehrimize ve bölgemize gelen insanları da rahatsız ettiğine inanıyorum.
"Güzel Eskişehir, Güzel Odunpazarı" Projesi yasal dayatmalarla ve zorunluluklarla değil; gönüllülük esasına dayalı olarak tasarlanmış bir projedir. Modern, çağdaş ve güzel bir şehirde yaşamak her vatandaşımızın hakkı olduğu kadar konutlarını, işyerlerini bahçelerinin duvarlarını görüntü kirliliğinden kurtarmak her vatandaşın sorumluluğudur. Bu proje kapsamında evlerini, işyerlerini ve yaşadıkları mekanları bir kentte yaşıyor olmanın gereği olarak güzelleştirecek hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza destek olmak ve katkı sağlamak amacıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve boyacı esnafının üyesi olduğu Hırdavatçılar Odası ile bir protokol imzalıyoruz. Bu protokol çerçevesinde evlerini ve işyerlerini sıvatacak ve boyatacak olan vatandaşlarımıza malzeme ve işçilik fiyatlarında belli bir oranda indirim uygulanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.