"TBMM temel ilkeleri benimseyen bir Cumhurbaşkanı seçecektir"

“TBMM temel ilkeleri benimseyen bir Cumhurbaşkanı seçecektir”
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Senatosu üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), anayasada yer alan temel ilkeleri yürekten benimseyen bir cumhurbaşkanını seçeceğine inandıkları belirtti. AÜ Senatosu’ndan yapılan yazılı...

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Senatosu üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), anayasada yer alan temel ilkeleri yürekten benimseyen bir cumhurbaşkanını seçeceğine inandıkları belirtti.
AÜ Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, görev süresi 16 Mayıs 2007 tarihinde sona erecek olan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e, görev yaptığı dönemde anayasanın 104. maddesinde belirtilen görev ve yetkilerini demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti cumhurbaşkanından beklenen şekilde gerçekleştirmesi sebebiyle teşekkür edilerek, "Yeni cumhurbaşkanımızı belirleyecek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin; bilimin yol göstericiliğine inanan, anayasamızda belirtilen niteliklere haiz, cumhuriyetimizin, anayasamızda yer alan temel ilkelerini yürekten benimseyen bir cumhurbaşkanını seçeceğine olan inancımızı belirtmek isteriz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.