Tepebaşı Belediyesi'nden ısı yalıtımı uyarısı

Tepebaşı Belediyesi’nden ısı yalıtımı uyarısı
Tepebaşı Belediyesi, binaların ısı yalıtımı ve bu yolla enerji verimliliğinin artırılması yönünde çalışma yapılmadan önce, belediyeden konuyla ilgili bilgi alınması gerektiğini duyurdu. Isı yalıtımında yapılacak uygulamaların...

Tepebaşı Belediyesi, binaların ısı yalıtımı ve bu yolla enerji verimliliğinin artırılması yönünde çalışma yapılmadan önce, belediyeden konuyla ilgili bilgi alınması gerektiğini duyurdu. Isı yalıtımında yapılacak uygulamaların doğruluğu, can ve mal kaybına yol açabilecek hatalı uygulamaların önüne geçilebilmesi adına vatandaşların belediye tarafından bilgilendirileceği belirtilerek, "Vatandaşlarımızın belediyemize danışması halinde gerekli teknik ve idari bilgilendirme sürekli yapılmaktadır. Yalıtım uygulamasını yapacak firmalarla sözleşme imzalamadan önce bizlere danışmanız halinde, hatalı uygulamalara gidilmemesi sağlanacaktır" denildi.
Açıklamada, binasında enerji performansını iyileştirici faaliyetlerde bulunmak isteyenlerin, yetkili bir makine mühendisi tarafından hazırlanmış ısı yalıtımı projesi ile birlikte belediyeye başvurması, mevzuatlar doğrultusunda fen ve sanat kurallarına uygun bir şekilde bina sorumlularınca yaptırılması gerektiği vurgulandı. 21.50 M ve üzeri binalarda ısı yalıtımının zor yanan malzemeden olması gerektiği hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.