"Tepebaşı suç işliyor"

“Tepebaşı suç işliyor”
Demokratik Sol Parti Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyeleri dün parti binasında ortak bir açıklama yaptı. DSP Grubu Başkanı Jale Nur Süllü, belediyenin geçen konu nedeniyle suç işlediğini söyledi.Meclis üyeleri adına açıklamayı...

Demokratik Sol Parti Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyeleri dün parti binasında ortak bir açıklama yaptı. DSP Grubu Başkanı Jale Nur Süllü, belediyenin geçen konu nedeniyle suç işlediğini söyledi.
Meclis üyeleri adına açıklamayı yapan Jale Nur Süllü biri Fabrikalar Bölgesi'nde, diğeri de Ulu Önder Mahallesi'nde Halı Sahalar olarak bilinen Belediye mülkiyetinde bulunan arsaların satışı ve kat karşılığı verilmesi konusunda Belediye başkanlığına yetki verilmesini isteyen gündem maddelerinin AKP'liler tarafından meclisten geçirildiğini ifade ederek, bu yapılanan yanlış olduğunu belirtti.
Süllü açıklamasında şunları söyledi: "İki ay önce Belediye Meclisine getirilen konular komisyonlara sevk edilmiş, komisyonlarda karar alınamaması nedeniyle konu meclise geri iade edilmiştir. Bu ayki toplantıda ise reysen, apar topar, yangından mal kaçırırcasına hiçbir bilgi verilmeden gündeme alınmış, tüm muhalefet görüşlerimize karşın satış ve kat karşılığı yetkisi verilmiştir.
Sözü edilen parseller 1999 'da Sayın Ahmet Ataç başkanlığında göreve geldiğimizde hiç bir öz kaynağı olmayan Tepebaşı Belediyesi'ne Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapmış olduğumuz imar planlan ile kazandırılmış son derece değerli alanlardır. Bu dönem ise bırakınız her hangi bir değer kazandırmayı, sürekli satış yetkisi isteği ile getirilen; bu güne kadar 143adeti bulan gündem maddesi bizleri vicdanen rahatsız etmektedir. Bunlardan küçük ve vatandaşın lehine kullanılabilecek şuulu parsellerin satılması konusunda hiçbir itirazımız yoktur. Ancak kamu yararına kullanılabilecek büyük parsellerin satılmaması konusunda kararlılıkla grup olarak ret oyu kullanmaktayız.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin Belediyeye kaynak yaratabilme ve kamu yaran adına kamulaştırma yoluyla edindiği Eskişehir'e kazandırdığı tesislerin işletmeye verilmesi konusunda bile ret oyu kullanan AKP'li meclis üyelerinin Belediye öz kaynaklarını satıp savma konusundaki ısrarcı tavrım anlamakta güçlük çektiğimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz.
Hükümet ve diğer AKP'li belediyelerce kamuya tahsisli arazilerin belli bütçe açıklarını kapamak adına; piyasada rant sahiplerine aktarılması yönünde sürdürülen güya özelleştirme adına izlenen politikaları onaylamadığımız gibi; Tepebaşı Belediyesi öz kaynaklanın da bu şekilde elden çıkarılmasına sonuna kadar direneceğiz. Özellikle de Halı sahaların bulunduğu yaklaşık 27 dönümlük bölümün kesinlikle kamu yararına kullanılması yönünde kararlılığımızı sürdüreceğiz.
Kendilerim siyasi davranmak , işlerine geleni yapmak ve belediye kaynakları kamu yaran gözetmeden elden çıkarmakla suçladığımızı, yasal açıdan suç işledikleri konusunda uyardığımızı ve bu konudaki yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamu oyuna bildiririz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.