TMMOB'den açıklama

TMMOB’den açıklama
Meclis gündeminde olan ‘Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa’ teklifinin yabancı mimar ve mühendislere akademik ve mesleki yeterlilik muafiyeti tanımakta olduğunu belirten Bakır, teklif edilen...

Meclis gündeminde olan 'Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa' teklifinin yabancı mimar ve mühendislere akademik ve mesleki yeterlilik muafiyeti tanımakta olduğunu belirten Bakır, teklif edilen yasa ile bu kişilere mühendislik ve mimarlık hakkında yasa ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yasası'nın uygulanmayacağının düzenlemekte olduğunu kaydetti.
Bu Yasa teklifinin yabancılara serbest dolaşım ve çalışma hakkı vermekte olduğunu ifade eden Bakır, "Hizmet kalitesi aramamakta, ülkemiz mimar ve mühendislerini haksız rekabete teslim etmekte ve eşitlik ilkesini zedelemektedir. Sermayenin istemi üzerine Başbakanlık Müsteşarı tarafından hazırlanan bu Yasa teklifinin Birliğimizce kabul edilemez olduğunu başından bu yana ifade etmekteyiz" dedi.
Bakır, "Yabancı mühendis ve mimarlar hakkında akademik ve mesleki yeterlilik aramadan çalışma izinleri verilmesini öngören yasa değişikliği kabul edildiği durumda, Cumhurbaşkanı tarafından meclise iade edilmediği durumda bu yasanın uygulanmaması için her türlü meşru yolları tüketeceğimizi kamuoyuna ilan etmek zorunlu olmuştur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.