TOKİ'den 6537 konut daha

TOKİ’den 6537 konut daha
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi gündeme gelen yeni konutların haricinde Eskişehir’e 6500 konutluk yeni proje yapmak istiyor. Konu ile ilgili olarak TOKİ tarafından yapılan açıklamada Eskişehir’de yapılması düşünülen 6537...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi gündeme gelen yeni konutların haricinde Eskişehir'e 6500 konutluk yeni proje yapmak istiyor. Konu ile ilgili olarak TOKİ tarafından yapılan açıklamada Eskişehir'de yapılması düşünülen 6537 adetlik konut için proje çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.
TOKİ tarafından daha önce Eskişehir'de Ihlamurkent ve Sıra Evler projeleri başlatılmıştı. Halen çalışmaları devam eden bu iki projenin yanı sıra 2500 konutluk proje daha hazırlandı. Daha önce de gündeme gelen bu konutlar Ertuğrulgazi Mahallesi ile Söğütönü'ne yapılacak. İhaleleri ay sonuna kadar tamamlanacak olan bu iki projenin de yanı sıra TOKİ Eskişehir'de dev konut atağı yapma amacında.
6537 KONUTLUK
PROJE GELİYOR
Devam eden projelerin yanı sıra, 6537 konutu içine alacak dev bir konut kompleksi için kolları sıvayan Toplu Konut İdaresi Bu düşüncesi için proje çalışmalarına başladı.
Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili; "Proje aşamasındaki 6537 civarında konut ve sosyal donatıları için projelendirme işlemleri devam etmektedir" denildi.
Öte yandan devam eden projelerle birlikte yeni projelerin bedelinin ise 166 Milyon YTL'yi geçeceği belirtildi.
SIRAEVLER TAMAMLANIYOR
Başlamasının ardından büyük sıkıntılar yaşanan Şeker Fabrikası arkasındaki Sıraevler projesinin ise tamamlanma aşamasına geldiği belirtildi.
Yapımının başlamasının ardından müteahhit firma ile yaşanan sorunların ardından sekteye uğrayan proje için yeni bir ihale yapıldığı ve ilgili firmanın çalışmalarını sürdüdüğü belirtildi.
644 konutluk projenin tamamlanma aşamasına getirildiğini belirten TOKİ yetkilileri, yakın bir tarihte konutların teslimatının yapılacağını bildirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.