TTK Tülomsaş'ın lokomotifini hizmete soktu

TTK Tülomsaş’ın lokomotifini hizmete soktu
TTK, Tülomsaş’ın yaptığı 2.4 milyon euroluk lokomotifleri hizmete aldı Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK), 2 milyon 350 bin euroya mal olan 2 lokomotif, törenle hizmete alındı. TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, kargo alanında...

TTK, Tülomsaş'ın yaptığı 2.4 milyon euroluk lokomotifleri hizmete aldı
Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK), 2 milyon 350 bin euroya mal olan 2 lokomotif, törenle hizmete alındı.
TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, kargo alanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Eskişehir'deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş'ye (TÜLOMSAŞ) bir yıl önce sipariş verdikleri dizel hidrolik lokomotifleri teslim almaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.
Göreve gelmeden önce kurumda yaklaşık 30 yıllık lokomotiflerin kullanıldığını, demir yollarının da rehabilite edilmediğinden devre dışı kalmasıyla vagonların devrildiğine işaret eden Dağdelen, ''TCDD'nin normlarına göre 13 kilometrelik demir yollarımızı yeniledik. Satın aldığımız 800'er ton çekme gücüne sahip 2 milyon 350 bin euroya mal olan 2 lokomotif, kömür taşımada önemli kazançtır. Kurumun faaliyetini sürdürebilmesi açısından kömürü istenilen miktarda ve ekonomik koşullarda çıkartmamız lazım, başka alternatifimiz de bulunmamaktadır. Üretimimizi arttırdığımız takdirde yeni lokomotiflerin siparişi verilecektir" dedi.
TÜLOMSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hilmi Baştürk de dünyanın en son teknolojisi konumundaki TTK'nın satın aldığı lokomotiflerin yüzde 80'ini yerli ürünler kullanılarak Türk işçilerinin yaptıklarını belirterek, ''Buradaki lokomotiflerin benzerlerinden 1 milyon 200'er bin euro tutarındaki 26 adetini Irak'a ihraç ettik. Bu yıl da İran'a 10 adet lokomotif ihraç etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.