"Türk bayrağını yere düşürmeyin"

“Türk bayrağını yere düşürmeyin”
Konya’da yaşayan İstiklal Savaşı gazisi Veysel Turan’ın önceki gün vefatıyla Türkiye’de hayatta kalan tek İstiklal Savaşı gazisi olan Yakup Satar (109), Eskişehir’de yaşıyor. Kızları Zekiye Tali (75), Meliha Işıkoda...

Konya'da yaşayan İstiklal Savaşı gazisi Veysel Turan'ın önceki gün vefatıyla Türkiye'de hayatta kalan tek İstiklal Savaşı gazisi olan Yakup Satar (109), Eskişehir'de yaşıyor.
Kızları Zekiye Tali (75), Meliha Işıkoda (73) ve Bedriye Kalaş (62) ile birlikte yaşayan Yakup Satar'ın evi ziyaretçi akınına uğruyor.
Torunu Nuran Ünver'in (50) kızı Tuğçe Ünver'in (18) ziyaret ettiği Satar, hastalığı sebebiyle konuşmakta güçlük çekerken, ona en büyük destek büyük kızı Zekiye Tali'den geliyor.
Kulakları duymadığı için kızı Tali'nin yardımıyla güçlükle konuşan Yakup Satar, gençlerden Türk bayrağını yere düşürmemelerini ve çiğnetmemelerini isteyerek, "Biz bu mücadeleyi Türk bayrağı için verdik.
Hepiniz birlik olun. Sakın birbirinize düşmeyin. Sizleri birbirinize düşürmek isteyenler var" diye konuştu.
Konyalı silah arkadaşı Veysel Turan'ın ölümünden hastalığı sebebiyle haberdar edilmeyen Satar'ın kızı Zekiye Tali ise üzüntüsünü dile getirerek, "Çok üzüldük.
Veysel Turan'ın ailesine başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin. Babama da hayırlı ömürler versin" diyerek gözyaşı döktü.
Satar'a askeri yetkililerin her türlü desteği verdiğini vurgulayan Tali, "Dedeme her gün yemek gönderiyorlar.
Ayrıca, her ay bir askeri doktor gelerek onu muayene ediyor. Belediye başkanlarımız, diğer yetkililer hepsi her türlü desteği veriyorlar. Hiçbir eksiğimiz yok. Kendilerine çok teşekkür ederiz" dedi.
Bu arada Nuran Ünver, dedesi Yakup Satar'ın evinin yakınına iki baz istasyonu kurulmasına tepki göstererek, "Yetkililerden bu istasyonların kaldırılmasını istiyoruz. Ayrıca, dedemin adı oturduğumuz sokağa verilecekmiş. Bundan memnuniyet duyduk" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.