Türk-iş Şube başkanı Kılınç: "AKP'ye kabul edilmedik."

Türk-iş Şube başkanı Kılınç: "AKP’ye kabul edilmedik."
Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası, Belediyeler Kanunu’ndaki olası değişikliklerden duydukları endişeleri içeren dosyayı AKP İl Başkanı Süleyman Reyhan’a sunmak istediler. Sendika üyeleri Reyhan’ın randevu taleplerini...

Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası, Belediyeler Kanunu'ndaki olası değişikliklerden duydukları endişeleri içeren dosyayı AKP İl Başkanı Süleyman Reyhan'a sunmak istediler. Sendika üyeleri Reyhan'ın randevu taleplerini kabul etmediğini iddia ederken, polis de grubun parti binası önüne yürümesine izin vermedi.
Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası kamuoyunda Belediyeler Kanunu olarak bilinen kanundaki değişikliklerden dolayı duydukları endişeleri içeren bir dosyayı AKP İl Başkanı Süleyman Reyhan'a sunmak istediler. Ancak polisin grubun AKP binası önüne yürümesine izin vermemesi üzerine sendika üyeleri Asarcıklı Caddesi'nde açıklama yaptılar. Türk İş Şube Başkanı Nejat Kılıç, AKP'ye kabul edilmediklerini ve parti binası önüne yürümelerine izin verilmediğini kaydederek, "Yarın siz de bizim aramıza dönebilirsiniz. AKP Halkın içinde diyorsunuz. Ancak halkı huzurunuza kabul etmiyorsunuz. Unutmayın ki huzurunuza kabul etmediğiniz halkın arasına geri dönebilirsiniz" dedi.
"Başbakan'ın sözüne rağmen işçiler mağdur oldu"
Yol İş Şube Başkanı Mehmet Kılınç ise, Bazı Büyükşehir Belediyelerinin sınırlarının değiştirilmesi ile 13 ilde Büyükşehir Belediyesi kurulması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ile ilgili büyük endişeleri olduğunu kaydetti. Tasarının milyonlarca yurttaş işe birlikte on binlerce çalışanı da ilgilendirdiğini ifade eden Kılınç, "Bu nedenle tasarıya ilişkin görüş, öneri ve endişelerimizi paylaşmayı demokratik bir işleyişin gereği olarak görüyoruz" dedi. Başbakanın, "Amacımız köye ve köylüye daha hızlı ulaşmak, bu nedenle yerel yönetimleri güçlü kılmak istiyoruz. İl Özel İdare devredilen işçilerin sadece işvereni değişecek bunun dışında başka bir sorun yaşanmayacaklar. Kefili benim" dediğini hatırlatan Kılınç, Başbakan'ın sözlerine rağmen 6111 sayılı Torba Kanun ile işçilerin yerlerinden edildiğini, işyerlerinin değiştirildiğini, yurtlarından, yuvalarından edildiklerini başka şehirlere nakledildiklerini ileri sürdü. Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağılırken, gruptan bazı sendika üyeleri dosyaları AKP İl Binası'na götürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.