"Ülke resmen kamplara ayrılıyor"

“Ülke resmen kamplara ayrılıyor”
Çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen SHP Genel Sekreteri Ketenci beraberindeki Genel Başkan Yardımcısı İlhan Göğüş, MYK üyesi İbrahim Elmas ve Libabiye Mutlu ile İl Başkanı İbrahim Arslan, İlçe Başkanı...

Çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Eskişehir'e gelen SHP Genel Sekreteri Ketenci beraberindeki Genel Başkan Yardımcısı İlhan Göğüş, MYK üyesi İbrahim Elmas ve Libabiye Mutlu ile İl Başkanı İbrahim Arslan, İlçe Başkanı Servet Onurlu ve partililerle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Siyaset alanında yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Ketenci, cumhurbaşkanlığı seçimi ve soldaki işbirliği çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini yineleyen Ketenci soldaki işbirliği ile ilgili gelişmeleri de, "Sol partiler arasında olması gereken bu işbirliğini halk istiyor" dedi.
Türkiye'deki siyasi düzenin geriye doğru büyük kırılmaların eşiğini yaşadığını belirten Ketenci sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dinsel şovenizm cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar güçlenmiş örgütlü hale gelmiştir. Buna karşılık cumhuriyet güçleri de hiç bu kadar zayıflamamıştır. AKP bulunduğu cephede tek başına değildir. Arkasında cemaatler, tarikatlar vardır. AKP dinsen şovenizmin yumuşak yüzüdür, siyasal meşruiyetidir. Toplum bloklaşma halinde. Ilımlı İslamcılar adına AKP aşırı milliyetçiler adına MHP soyut laikçiler adına da CHP toplumu hızla bloklara ayırmakta ve "Biz ve diğeri" şeklinde kamplar yaratmaktadırlar. Bu tür kamplaşmalar hiçbir zaman hiçbir ülkeye yarar getirmemiştir. Her kim bu cepheleşmeden bir çıkar bekliyorsa o millet düşmanıdır, halk düşmanıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.