Ülkedeki sol siyasetin güvencesi DSP

Ülkedeki sol siyasetin güvencesi DSP
DSP Odunpazarı İlçe Başkanı Dilara Tambova yaptığı açıklamada şunları söyledi:Terör örgütünce Tokat’ta 7 askerimizin şehit edilmesi ve İstanbul da hainlerin saldırısı sonucunda yaşamını kaybeden Serap Eser’e Allah’tan...

DSP Odunpazarı İlçe Başkanı Dilara Tambova yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Terör örgütünce Tokat'ta 7 askerimizin şehit edilmesi ve İstanbul da hainlerin saldırısı sonucunda yaşamını kaybeden Serap Eser'e Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine ve aziz Türk milletimize başsağlığı diliyoruz. 57.hükümet döneminde sıfır bıraktığımız terörün AKP iktidarı dönemlerinde ne kadar korkunç boyutlara ulaştığını ve ayrıca terörün siyasallaştırıldığını üzüntü ile izlemekteyiz. Son günlerde ülkemiz siyasetinde bir takım amaçsız, sonu olmayan arayışlar görmekteyiz.
Sözde iktidar partisinin ülke için tehlike arz ettiği düşünülüyor ve bu tehlikeye karşı sol ve sağ partileri bir araya getirip bu sakat fikirlerden sağlıklı bir sonuç yaratmak isteniyormuş. En büyük tehlikenin kavram kargaşası yaratmak olduğunu ve bunun aslında sol felsefeyi yok etmek amacıyla bilinçli ve planlı olarak yapıldığını belirtmek isteriz. Partiler yıllardır sürdürdükleri davalarını bir kenara bırakıp sol sağ demeden ilkelerini, felsefelerini ve siyasi duruşlarını yok sayarak tehditlere karşı birleşsinler düşüncesi; asıl tehlikenin ta kendisidir. Bir sorunu çözmek için, daha büyük sorunlar yaratabilecek davranışlarda bulunmak, ileride içinden çıkılmaz durumlar meydana getireceği gibi insanların inançlarını ve umutlarını yok saymaktır.
DSP olarak bize inanan yurttaşlarımızın umutlarını yok saymak gibi bir gaflete asla düşmeyeceğiz. Bildiğiniz gibi amaçları sadece menfaat olan birileri ortalığa çıkıp yeni bir parti kurma hevesi ile insanların zaten karışmış olan zihinlerini daha da bulandırmaktadırlar.
Adına değişim hareketi dedikleri ve bunu güllerle taçlandırdıkları, gerçekte popülist siyasetten hiç bir farkı olmayan içi tamamen boş söylemlerle zaman geçirip kamuoyunu meşgul etmektedirler. Aslında hiçte güvenilir olamayacakları, sürekli yer değiştirilmelerinden ve daha önceki davalarına sahip çıkmamalarından anlaşılmaktadır. Bu tür davranışlarla siyasi hayata ve sol düşünceye ne kadar zarar verdiklerinin eminiz onlarda bilincindeler ve tarih önünde bunun hesabını hiç bir zaman veremeyeceklerdir. Biz Demokratik Sol Parti olarak ülke siyasetinin ve sol felsefenin güvencesi olmaya devam etmekte ve dimdik ayakta durmaktayız.
Ne soldan ne sağdan hiç bir parti ile şu yada bu türden hiç bir pazarlık yapmıyoruz ve hiç bir partiye dahil olmayı da düşünmüyoruz.
Çünkü Ecevit felsefesi ve DSP ilkeleri aldığı oy oranıyla ölçülemeyecek kadar büyüktür.
Genel başkanımız sayın Masum Türker'in de dediği gibi bir devrimci bir partiyiz, Atatürkçüyüz, cumhuriyetçiyiz ve Ecevitçiyiz. Hiç bir parti ile eş değerde değiliz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.