“Ülkemizi çağdaş uygarlıklar üstüne taşıyacağız”

“Ülkemizi çağdaş uygarlıklar üstüne taşıyacağız”
CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızla birlikte ülkemizi çağdaş demokrasiler ve çağdaş uygarlıkların üstüne taşıyacağız” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Vilayet Meydanı’nda çelenk töreni gerçekleştirdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunun yaşandığı törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan’da katıldı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de törene katılmasıyla geniş katılım sağlandı. Tören Atatürk Anıtı’na CHP İl Başkanı Recep Taşel’in çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunulmasının ardından tören İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşu ile devam etti. Törende günün anlam ve önemine dair konuşmayı CHP İl Başkanı Recep Taşel yaptı.

“19 MAYIS BAĞIMSIZLIK UĞRUNA ÖLÜMÜ GÖZE ALMANIN TARİHİDİR”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a hareket ettiğinde, ülkenin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu ifade eden Taşel, “Dünya Savaşı kaybedilmiş, yurdun her köşesi işgal edildi. 19 Mayıs, kaderimizi kendi elimizle belirlemenin, bağımsızlık uğruna ölümü bile göze almanın tarihidir. 19 Mayıs, sadece düşman işgalinden kurtuluşun değil, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkemizi dünyaya duyuran görkemli yolculuğun başlangıcıdır. Bu mücadelemizde en büyük dayanağımız Atatürk’ün bu güzel günü armağan ettiği gençlerimizdir. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızla birlikte ülkemizi çağdaş demokrasiler ve çağdaş uygarlıkların üstüne taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum