Üniversite savaş alanına döndü

Üniversite savaş alanına döndü
Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi önünde eylem yapan bir grup öğrenciye polis biber gazıyla müdahalede bulundu. Anadolu Üniversitesi giriş kapısı önünde çadır kuran bir grup öğrenci, oturma eylemi yaptı. Gruba çevik kuvvet...

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi önünde eylem yapan bir grup öğrenciye polis biber gazıyla müdahalede bulundu. Anadolu Üniversitesi giriş kapısı önünde çadır kuran bir grup öğrenci, oturma eylemi yaptı. Gruba çevik kuvvet polisleri biber gazıyla müdahalede bulunurken, ortalık bir anda savaş alanına döndü.
Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi (AÜ) İngilizce hazırlık sınıfında eğitim gören ve sistem değişikliği dolayısıyla sınavlarında başarısız olduklarını öne sürerek Rektörlük binasına girmek isteyen bir grup öğrenciye, polis müdahale etti. Ortalık bir anda adeta savaş alanına döndü.
Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan öğrenciler, sloganlar atarak A.Ü. Yunus Emre Kampüsü'ne geldi. Üniversite içinde zaman zaman özel güvenlik görevlileriyle tartışan grup, Rektörlük binasına girip yetkililerle görüşmek istedi. Burada, grup üyeleri ile binanın giriş merdivenleri üzerinde barikat oluşturan özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Barikatı geçen grup, daha sonra Rektörlük'e girmek için kapıya yüklenince Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri üniversiteye geldi. Polisin "dağılın" ihtarına karşı oturma eylemi yapan öğrenciler, emniyet güçlerinin biber gazı ve toplumsal olaylara müdahale aracı TOMA'ların müdahale etmesi üzerine yerleşke dışına çıkmak zorunda kaldı.
Bu arada bazı basın mensupları ve bazı polisler Biber gazından etkilendi. Yerleşke dışına çıkan ve Üniversite Caddesi'nde polise taş atan grup, TOMA araçlarının tekrar müdahalesiyle ara sokaklara kaçtılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.