Usta kuaförler yetişiyor

Usta kuaförler yetişiyor
Tepebaşı Belediyesi Batıkent Beldeevi’nde açılan Kuaförlük Kursu genç kızlardan ve ev hanımlarından büyük ilgi görüyor. Kurslar sayesinde kursiyerler daha bakımlı olmayı öğrenirken, bir yandan da meslek kazanmış oluyor....

Tepebaşı Belediyesi Batıkent Beldeevi'nde açılan Kuaförlük Kursu genç kızlardan ve ev hanımlarından büyük ilgi görüyor. Kurslar sayesinde kursiyerler daha bakımlı olmayı öğrenirken, bir yandan da meslek kazanmış oluyor. Batıkent Beldeevi'nde Seçil Elver'in verdiği Kuaförlük Kursu'na, 17 genç kız ve ev hanımı devam ediyor. Hafta içi düzenlenen kurslara katılan kursiyerlere saç kesimi, cilt bakımı, fön, boyama, röfle, perma, ağda ve saç bakımı yöntemleri öğretiliyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. M. Tacettin Sarıoğlu, belediye olarak gençlere meslek kazandıracak kurslar açmaya çalıştıklarını, gençlerin kursları bitirdikten sonra kolay iş bulabilmelerini hedeflediklerini ifade etti.
Kuaför öğreticisi Seçil Elver ise kursların 216 saat süreceğini belirterek, kurs sonunda kursiyerlerin kuaförlerde rahatlıkla iş bulabileceklerini ya da kendi işlerini kurabileceklerini söyledi. Elver, kursiyerlerle birlikte Huzurevi'nde kalan yaşlıların ve ilköğretim okulu öğrencilerinin saç kesimleri ve saç bakımlarını ücretsiz olarak yaptıklarını söyledi.
Kurslara katılarak kuaförlük mesleğini öğrenen kursiyer Esin Özkan, "Şimdiye kadar evde boş boş oturuyorduk. Ancak bu kurs sayesinde hem bir meslek, hem de kendimize daha iyi bakmanın yollarını öğreneceğiz.
Bizlere bu imkânı sağlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu'na şahsım ve kursiyerler adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.