Vakıf ve dernekten ortak açıklama

Vakıf ve dernekten ortak açıklama
İstanbul Gazi mahallesinde yaşanan acı olaylarının 25. Yıldönümünde, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ulu İle Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Mahsuni Ilgın ortak bir açıklama yaptı.Yapılan...

İstanbul Gazi mahallesinde yaşanan acı olaylarının 25. Yıldönümünde, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ulu İle Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Mahsuni Ilgın ortak bir açıklama yaptı.
Yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“12 Mart 1995 de yani İstanbul Gazi mahallesinde yaşanan acı olaylarının 25. Yıldönümünde aynı acıyı yüreğimizde hissediyoruz. 1965 yılında İstanbul Gazi Mahallesinde Alevilerin yoğunlukta bulunduğu bir mahallede kahvehanelerin taranması çeklinde gerçekleştirilen terörist saldırının adıdır “Gazi Olayları”. Bu saldırı da 5 kişi hayatını kaybetmiş 25 kişi de yaralanmıştır. Yaşanan saldırıyı protesto etmek isteyen vatandaşlarımıza da polisin yaptığı sert müdahale sonucunda da 17 canımız daha hayatını kaybederken 150 den fazla kişi de yaralanmıştır. Yapılan saldırıların failleri olayın üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen hala bulunamamıştır. Kahvehaneleri tarayan kişiler bulunamadığı gibi yaşanan acıları protesto eden kalabalıkta ölen 17 kişiden bazılarının polis tarafından öldürüldüğü kesinleşmiştir. Bu canlarımızın ölümünden sorumlu tutulan 20 polisin yargılanması da yıllarca sürmüş ve maalesef bir sonuca varılamamış. Yapılan katliamlar saldırganların yanına kar kaldığı gibi orantısız güç kullanarak koruması gereken vatandaşların ölümüne sebep olanlar da hak ettikleri cezaları almamışlardır. Alevi-Bektaşi topluma yapılan katliam serisinin bir parçası olan Gazi Olaylarını her 12 Martta hatırlamaya devam edeceğiz. Gazi dosyası örtbas edilmeye çalışılsa da bizim için asla kapanmayacak bir davadır. Bizler dün olduğu gibi bugün de sağduyulu davranmaya devam edeceğiz. Ancak bizlere yapılanları unutmayacağız ki tekrar aynı olaylar yaşanmasın. Gazi Mahallesinde, Madımak’ ta, Maraş’ta ve yakın zamanda yaşadığımız tüm terör olaylarında kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyor bu acıların tekrarlanmamasını diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.