Vali Çalışıcı'dan kutlama mesajı

Vali Çalışıcı’dan kutlama mesajı
Vali Kadir Çalışıcı, Uluönder Atatürk’ün Eskişehir’i ilk ziyaretlerinin 87.nci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Çalışıcı mesajında şöyle dedi: “Ulu Önder ATATÜRK’ün yurt içi gezileri içinde...

Vali Kadir Çalışıcı, Uluönder Atatürk'ün Eskişehir'i ilk ziyaretlerinin 87.nci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Çalışıcı mesajında şöyle dedi: "Ulu Önder ATATÜRK'ün yurt içi gezileri içinde Eskişehir ilimizin ayrı bir önemi ve yeri vardır.
Atatürk ilk olarak 21 Haziran 1920 günü saat 11.00'de beraberindeki heyetle birlikte 16 saatlik bir yolculuktan sonra Eskişehir tren istasyonuna girmiştir.
Bir imparatorluğun küllerinden çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Ulu Önder Atatürk Eskişehir'i toplam 23 kez ziyaret ederek, Eskişehirlilerden övgü dolu sözlerle bahsetmiştir. Büyük Önder Atatürk'ün 15 Ocak 1923 tarihinde halka hitaben "Eskişehir'i ve Eskişehirlileri çok iyi tanırım. Milli mücadele yıllarında büyük vatanseverlik ve üstün bir cesaretle mücadelemizin daima yanında olmuş, bu mücadeleye çok geniş yardımlarda bulunmuşlardır" sözleri de bizler için bir övünç kaynağı olarak her zaman hatırlanacaktır.
Değerli Eskişehirlilerde O'nun övgü dolu sözlerine mazhar olduktan sonra, gayretlerini ve çalışmalarını daha da arttırmışlardır. Bugün Eskişehir, üniversiteleri ile sektörlerinde öncü ticari, sanayi, sağlık, eğitim, kültür, spor, yerel ve genel idare yatırımları ve çalışmaları ile Türkiye'nin önde gelen illerinden biri konumuna ulaşmış, sosyal-ekonomik ve toplumsal değerleriyle de çağdaşlaşma mücadelemizin en başarılı örneklerinden biri olmuştur. Birlik ve beraberliğimizin yaratacağı sinerji Eskişehirimizin Türkiye'nin yarınlara olan katkısını daha da artıracaktır.
Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün Eskişehir'e gelişinin 87'nci yıldönümünü coşkuyla kutlamaktayız. Bu vesile ile Ulu Önder Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla, minnet ve rahmetle anıyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.