Varlığımızdan siyasal iktidar rahatsız

Varlığımızdan siyasal iktidar rahatsız
TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) Eskişehir Şubesi’nin geleneksel kuruluş yıldönümü Özgüven tesislerinde kutlandı. Kuruluş yıldönümü gecesinde meslekte 50. yılını, 40. yılını ve 25. yılını dolduran üyelere plaketleri...

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) Eskişehir Şubesi'nin geleneksel kuruluş yıldönümü Özgüven tesislerinde kutlandı. Kuruluş yıldönümü gecesinde meslekte 50. yılını, 40. yılını ve 25. yılını dolduran üyelere plaketleri törenle verildi. Oldukça coşkulu geçen geceye CHP milletvekili Murat Sönmez, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve ETO Başkanı Harun Karacan olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Erhan Kutlu, hükümete sert eleştirilerde bulundu. Son yıllarda uygulanan ekonomik politikalarla Ülkemizin küresel spekülatif sermayenin adeta boyunduruğu altına sokulduğunu dile getiren Kutlu "Ülkemiz kendi kaynaklarını kullanma, geleceğini planlama ve ekonomisini yönlendirme işlevlerinden uzaklaşmış adeta bir tüccar anlayışıyla yönetilmektedir. Hepimizin bildiği gibi kriz bahane edilerek işten çıkarılmalar artmış, çalışanların ücret ve sosyal haklarında büyük gerilemeler yaşanmış, işsizlik büyük oranda artmıştır. Her zaman olduğu gibi krizin faturası başta çalışanlara, emeklilere, küçük üreticilere, tüccara, esnafa ve halkımıza çıkarılmıştır. Buna karşılık küresel güçlerle işbirliği yapan başta finans sektörleri ve bankalar olmak üzere büyük işletmeler karlarını birkaç kat artırmış, birçok işletme el değiştirmiş, yabancı şirketler ve onların işbirlikçilerinin eline geçmiştir" dedi.
MÜHENDİSLİK ÜCRETLERİ ERİDİ
Yaşanan gelişmelerin sonucunda meslek uygulama alanlarının gün geçtikçe daraldığına da dikkat çeken Kutlu "Bizlerin, sanayi katma değeri içindeki ücretlerinin toplam içindeki payı son 10 yıl içinde %35.2 oranında azalmıştır. Mühendislik ücretleri de geçim standartları endeksine göre son 10 yıl içinde %56.8 oranında düşmüştür. Yani bir diğer deyişle mühendisler katma değerden daha az pay almaktadırlar ve görece olarak 10 yıl içinde yoksullaşmalardır. Bu anlamda bizlere çok fazla görev ve sorumluluk düşmektedir. Biz her konuda ortak çalışma anlayışı ve işbirliğinin geliştirilmesini, katılım ve eşgüdümün sağlanmasını bilgiye ve emeğe saygı duyulmasını, üreterek büyüyen, paylaşarak gelişen bir toplumun, bir kentin, bir ülkenin böyle oluşacağını düşünüyoruz. Bu çalışmalarımızı hep beraber bilimden, bilim insanlarından ve sadece sizlerden aldığımız güçle yapmaya çalıştık" diye konuştu.
YAKLAŞAN SEÇİMLER ÖNCESİ UYARI
Yaklaşan Oda seçimleri ile ilgili açıklamalarda da bulunan Erhan Kutlu, şu görüşlere yer verdi:
"Bu anlayışımızdan ve çalışmalarımızdan siyasal iktidar ve yereldeki uzantısının rahatsız olduğunu, özellikle kendi gibi düşünmeyen kurum ve kuruluşlara tahammülü olmadığını biliyoruz. Siyasal iktidarın emriyle ve komutasında vakıflardan ve derneklerden beslenen kendisine bağlı bir anlayışta karşı yönetim oluşturma çalışmaları yapıldığını da biliyoruz. Bu yapı bizi rahatsız etmez, yıldırmaz, aksine bizleri kenetler, oluşturduğumuz birlik ve beraberliği artıracağına, örgütümüzü daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Bu akşam burada hep beraber oluşturduğumuz güzel ortamı, 16-17 Ocakta yapılacak genel kurulumuza taşıyalım, genel kurulumuzu bir şölene dönüştürelim, Şubemizin meslektaşlarımız arasında oluşturduğu birlik ve beraberliği, bir çalışma programı dahi olmadan, siyasi iktidarın emriyle hareket ederek siyasi kamplara ve ayrışmalara dönüştürmek isteyen anlayışlara karşı, Burasının Eskişehir olduğunu, bu örgütün Makina Mühendisleri Odası olduğunu, bu örgütün farklı olduğunu, gücünü hiçbir siyasi yapı, vakıf ve dernekten değil sadece ve sadece üyesinden aldığını hep beraber dik duruşumuza devam edeceğimizi, dostumuza, düşmanımıza gösterelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.