Etli yemekler tezgahtan çekiliyor

Etli yemekler tezgahtan çekiliyor
Lokantacı esnafı, maliyetlerin iki katına çıkmasından ve kırmızı ete gelen zamlardan kaynaklı tezgahlardan etli yemekleri çekmeye başladıklarını aktardı.

Seçimlerin ardından gıda ürünlerine gelen zamlardan ilk etkilenen sektörlerden birisi lokantacılar oldu. Maliyetlerin iki katına çıktığını ifade eden Lokantacı Esnafı Ali Fenar, önceki yıllarda 35 çeşit yemekle bin 300 kişilik yemek çıkardığını fakat şimdi 20 çeşitle 500 kişilik yemek çıkarabildiğini aktardı. Lokantacı Ali Fenar kırmızı et fiyatlarından ve insanların alım gücünün düşmesinden kaynaklı tezgahlardan etli yemekleri çekmeye başladıklarını söyledi.

“FİYATLAR YÜZDE 25 ARTTI”

Tüm maliyetlerimiz iki katına çıktığını aktaran Ali Fenar, “Sebze, et, tavuktan tut fatura, kiramız hepsi iki katına çıktı. Müşterilerin bize fiyatlardan kaynaklı tepkisi oluyor. Kar marjlarımız çok düştü. Önceden 30 liraya kuru fasulye satarken daha çok kazancım olurdu şimdi 50 liraya satıyorum fakat kazancım daha az. Fiyatlar yüzde 25 arttı yemeklerimizde. Kendi karımızdan fedakârlık ediyoruz, hatta karımızdan zarar ediyoruz. 15 kişi çalışıyorduk zamlardan kaynaklı 10 kişiye düştü personel sayımız” şeklinde konuştu.

“ETLİ YEMEKLERİ TEZGAHLARDAN ÇEKMEYE BAŞLADIK”

Etli yemekleri tezgahlardan çekmeye başladıklarını ifade eden Fenar, “Önceden 3 çeşit etli yemek çeşidi yapıyorsak şimdi 2 çeşit yapıyoruz. Müşterinin alım gücü düştüğü için etli yemekler talep görmüyor. İşkembenin kilosunu 20 liraya alırken şimdi 80 liraya alıyorum. İşkembeye yüzde 130 zam gelirken ben çorbaya 5 lira zam koyabiliyorum ancak buda yüzde 10'luk bir sayıya tekabül ediyor. Mercimek çorbası 7,5 liradan 30 liraya çıktı. Fiyatlar ucuzken daha çok para kazanıyordum. Şimdi 20 çeşit yapıyorken eskiden 35 çeşit yemek yapardım. Daha çok çeşidim ve daha çok çalışanım vardı. Ben bin 300 kişilik yemek yapardım bu dükkânda şimdi 500 kişilik yemek çıkarabiliyorum. İnsanlarda alım gücü olmadığı için gelip yiyemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum