Vatandaş temkinli

Vatandaş temkinli
Tepebaşı Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi(TOKİ)’nin alt gelir grubu için ortaklaşa gerçekleştirdiği 514 Sosyal Konut başvuruları 1 Haziran’da sona eriyor. Kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunan sosyal konutlara bugüne kadar...

Tepebaşı Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi(TOKİ)'nin alt gelir grubu için ortaklaşa gerçekleştirdiği 514 Sosyal Konut başvuruları 1 Haziran'da sona eriyor. Kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunan sosyal konutlara bugüne kadar 703 kişi başvurdu.
Belediyecilikte bugüne kadar; yeni nesillere çağdaş standartları yakalamış bir Eskişehir bırakma amacıyla hareket ettiklerini söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Dr M. Tacettin Sarıoğlu "'Çağdaş belediyecilik, ekonomik ve sosyal sorunlara da çözüm arayan belediyeciliktir' düşüncesini benimsedik. Artık insanlar; sağlam, kaliteli ve her türlü altyapı imkânlarına sahip evlerde daha mutlu, huzurlu ve güvenli yaşamak istiyorlar. Yaşlısıyla genciyle, büyüğüyle küçüğüyle tüm vatandaşlarımızın huzur içerisinde olduğu ve modern hayat standartlarına sahip mekânlar bütün hemşehrilerimizin hakkıdır. Dar gelirli vatandaşlarımızı gecekondulardan kurtararak; parkları, yeşil alanları, bahçeleriyle birlikte oluşturulmuş sosyal konutlara kavuşturmak en büyük hayalimiz. Bizden sonraki nesillere güzel bir Eskişehir bırakmak istiyoruz. Tepebaşı Bölgesi, doğru planlama ve uygulama yapıldığı takdirde her türlü gelişime açık bir bölge. Önümüzdeki yıllarda Zincirlikuyu ve Aşağı Söğütönü mevkii Eskişehir'in göz bebeği olacak. TOKİ projelerini ilk kez Eskişehir'le tanıştıran bir Belediye Başkanı olarak, bu yeni gelişim alanında vatandaşlarımızı mutlu edeceğine inandığım bir çalışmanın müjdesini vermek istiyorum. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca, Eskişehir-Tepebaşı-Söğütönü Toplu Konut Uygulaması çerçevesinde, toplam 1265 adet konut satışa sunulacak. Bu konutların %40'ını oluşturan 514 adedi kira öder gibi ev sahibi olma imkânı sağlayan "Sosyal Konut" kapsamında yer alacak" dedi.
Sarıoğlu "TOKİ'nin 2007 yılı içinde gerçekleştireceği "Tepebaşı-Söğütönü Toplu Konut Projesi"nin şartları daha önce açıklanmıştı. Ancak açıklanan şartlar özellikle dar gelirli vatandaşlarımızı tatmin etmemişti. TOKİ ile yaptığımız uzun görüşmeleri sonucunda "Sosyal Konutlar" da proje kapsamına alındı. Daha önce açıklanan toplam ödemesi 80.700 YTL ve aylık ödemesi 859 YTL olan F1 tipi konutlar, Toplam ödemesi 66.000 YTL ve aylık ödemesi 350 YTL olan "Sosyal Konut"lara dönüştürüldü. Böylelikle, Türkiye'de ortalaması 80 m2 civarında olan "Sosyal Konutlar", girişimlerimizle Eskişehir'e özel olarak 94 m2 'ye çıkarılmış oldu. Geçmişte yaşadığımız olumsuzlukları unutturacak yepyeni bir projeyi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Eskişehir'e ve tüm hemşehrilerimize bu projenin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Vatandaşlarımızın Sosyal Konutlara başvurabilmesi için aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:
1.TC Vatandaşı olması,
2.Eskişehir'de 2( iki) yıl ikamet etmesi veya il nüfusuna kayıtlı olması,
3.TOKİ'den daha önce konut satın almamış ve konut kredisi kullanmamış olması,
4. Kendisine, eşine ve/veya velayeti üzerinde bulunan çocuklara ait tapuda bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması.
5. 30 yaş ve üzerinde olması gerekmektedir. Ancak, eşi vefat etmiş çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır. Babası veya annesi vefat etmiş bayanlarda 25 yaş ve üzeri şartı aranmaktadır.
6.Aylık hane halkı gelirinin,en az net 840 YTL olması.(Başvuru sahibinin,eşinin veya velayeti altındaki çocuklarının gıda,yol vs. yardımlarının dahil olmak üzere toplam hane aylık gelirinin en fazla net 840 YTL olması)
7.Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilmesi,
8.Yukarıdaki şartlara sahip olan,
"Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin"(Daha önce yararlanmamış olmak)
"İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerinin"
"Diğer alıcı adayların" Başvuruları 3 ayrı kategoride alınacaktır.
Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, T. Halk Bankası A.Ş.'nin tüm şubeleri tarafından 08 Haziran 2007 tarihine kadar kabul edilecek. Proje kapsamında konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda "Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası"16 Haziran 2007 tarihinde yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi için www.toki.gov.tr adresi inceleyebilir veya Eski Otogar altındaki Tepebaşı Belediyesi İrtibat Bürosuna gidilerek bilgi alabilirsiniz. Tepebaşı Belediyesi Bilgi Hattı:0222 231 37 10
TOKİ Bilgi hattı:0312 565 20 90

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.