"Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız"

“Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız”
Burhan Sakallı, Çankaya Mahallesi’nin güneyinde ve 1 milyon 400 bin metrekarelik alanda inşa edilecek Vadişehir konutlarının birinci etabında, bin 72 konut ve sosyal donatıların yer alacağını açıklayarak, "2 bin 500 konut ve...

Burhan Sakallı, Çankaya Mahallesi'nin güneyinde ve 1 milyon 400 bin metrekarelik alanda inşa edilecek Vadişehir konutlarının birinci etabında, bin 72 konut ve sosyal donatıların yer alacağını açıklayarak, "2 bin 500 konut ve sosyal donatıları ile lokomotif sektör diyebileceğimiz inşaat sektörünün Eskişehir'deki en büyük projesi olacak olan Vadişehir konutları ile şehrimize 10 bin nüfuslu yeni, planlı, modern bir ilçe kuruyoruz.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve belediyemiz işbirliği ile gerçekleştirilen ve toplam maliyeti yaklaşık 100 trilyon olan bu proje ile hemşehrilerimizi 2 bin 500 YTL peşin, 250 YTL taksitle, kira öder gibi ev sahibi yapıyoruz. 512 adet 76 metrekarelik, 352 adet 86 metrekarelik, 160 adet 110 metrekarelik ve 48 adet 126 metrekarelik olmak üzere 4 ayrı seçenek içeren Vadişehir konutlarının ihalesi, 3 Nisan 2007 tarihinde gerçekleştirildi. Müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı ve yapım işi bu ay içerisinde başlayacaktır. 2008 yılının eylül ayında bitirilecek olan evlerimiz, yine önümüzdeki yılın ekim ayında hak sahiplerine teslim edilecektir" diye konuştu.
Bahse konu projenin, Eskişehir'deki plansız yapılaşmanın ve çarpık kentleşmenin bütün olumsuzluklarını ortadan kaldıracağını vurgulayan Başkan Sakallı, şunları söyledi:
"Deprem riski taşıyan ve sağlıksız yapı stoğunun yoğun olduğu Eskişehir'de, deprem riski taşımayan, topografyası uygun ve zemin açısından sağlamlığı kesinleşen, halkımızın güvenle barınabileceği bu özel proje, şehrimizin istihdam meselesinin çözümüne de büyük ölçüde katkı sağlayacak ve 17 ay boyunca yaklaşık 2 bin kişi iş sahibi olacaktır. Bütün sosyal donatıları içerisinde barındıran, dikkat ve özenle planlanan Vadişehir'in birinci etabında 670 bin metrekarelik alanda; bir kreş, 24 derslikli ilköğretim okulu, 40 derslikli lise, ticaret merkezi, kültür ve spor merkezi, cami, otoparklar, rekreasyon alanları, hobi bahçeleri, belediyenin iletişim merkezleri ile modern, çağdaş ve Avrupa standartlarında bir kent kurmayı hedefliyoruz."
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Vadişehir konutlarına başvuru tarihini daha sonra açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.