Verem Savaş Derneği'nden açıklama

Verem Savaş Derneği’nden açıklama
Eskişehir Verem Savaş Derneği Başkanı Ali İhsan Özdemir, Her yıl Ocak ayının ilk haftasının Verem Eğitim ve Propaganda Haftası, 24 Mark gününün de Dünya Tüberküloz günü olarak benimsendiğini hatırlatarak, Bu yıl Tüberküloz...

Eskişehir Verem Savaş Derneği Başkanı Ali İhsan Özdemir, Her yıl Ocak ayının ilk haftasının Verem Eğitim ve Propaganda Haftası, 24 Mark gününün de Dünya Tüberküloz günü olarak benimsendiğini hatırlatarak, Bu yıl Tüberküloz ile ilgili hiçbir açıklama yapılmamasına dikkat çekti ve " Bir verem hastası düzenli tedavi edilmiyorsa bütün toplum tehlikededir gerçeğinden yola çıkarak bu hastalığa gereken önemi vermeyen, doğru dürüst, düzenli, disiplinli ve bilimsel bir çalışması olmayan, bu nedenle bu günleri bilmeyen, hatırlamayan, bireyci zihniyetli yetkilileri sorgulamak gerekir" dedi.
Mahalli yöneticilerin IMF güdümlü tasarrufa yönelik politikalarla mevcut sağlık kurumlarını kapattığını ve içlerini boşalttığını öne süren Özdemir, " Her yıl 8-9 milyon kişinin bu hastalığa yakalandığı, 2-2,5 milyon kişinin yaşamını yitirdiği dünyada, ülkemiz hastalığa yakalanma ve yaşamını yitirme konusunda dünya standartlarının üzerindedir.
Az gelişmiş 3. dünya ülkeleri seviyesindedir. Son beş yılda bugünkü teknolojiye rağmen bu hastalık ülkemizde de gerilemesi gerekirken 17 Binden 18 bin 800'lere çıkmıştır. Neden çünkü yanlış, yetersiz, duyarsız ve popülist politikalar gelişerek devam etmektedir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.