Vergi Dairesinden apartman yöneticilerine uyarı

Vergi Dairesinden apartman yöneticilerine uyarı
Apartman yöneticilerinin yaptıkları har türlü harcama için fiş ya da fatura almak zorunda olduklarını ifade eden Fethi Aygün sözlerini şöyle sürdürdü:“Yaptığımız denetimlerde bazı apartman yöneticilerinin yaptıkları...

Apartman yöneticilerinin yaptıkları har türlü harcama için fiş ya da fatura almak zorunda olduklarını ifade eden Fethi Aygün sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yaptığımız denetimlerde bazı apartman yöneticilerinin yaptıkları harcamalarla ilgili resmi belge almadıklarını belirliyoruz.
Bu durumda hem apartman yöneticisinin şahsına hem de iş ya da mal satıp belge vermeyen firmaya gerekli cezaları kesiyoruz.
Örneğin bir apartman yöneticisi asansör onarım ücreti için belge almadığı taktirde bu yöneticinin yaptığı harcamanın da hiçbir yasal yönü yoktur. Yani apartman sakinleri bu harcamalar nedeniyle mahkeme yoluna başvurabilirler.
O nedenle buradan tüm vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyorum. Herkes yaptığı her türlü alışveriş için belgesini almalı.
Aynı şekilde apartman yöneticileri de yaptıkları harcamaları resmi belgelerle belgelendirmek zorundalar. Zor durumda kalmamaları için kendilerini buradan uyarmayı bir görev biliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.