Yangında can pazarı

Yangında can pazarı
3 katlı bir apartmanın ikinci katında çıkan yangında balkonda mahsur kalan genç bir kadın ile kucağındaki minik kızı, itfaiye tarafından kurtarıldı. İtfaiye aracındaki otomatik merdiven elektrik telleri sebebiyle açılamayınca...

3 katlı bir apartmanın ikinci katında çıkan yangında balkonda mahsur kalan genç bir kadın ile kucağındaki minik kızı, itfaiye tarafından kurtarıldı. İtfaiye aracındaki otomatik merdiven elektrik telleri sebebiyle açılamayınca anne ve kızı seyyar merdivenle indirildi.
Olay, Şirintepe Mahallesi Yaylapınar Sokağı'ndaki 3 katlı bir apartmanda meydana geldi. Söz konusu binanın orta katındaki bir dairede henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Kısa süre içinde yoğun duman tüm binayı sardı. Binanın 3. katında yaşayan Vildan Önal, 3 yaşındaki kızı Tuğçe Önal'ı kucağına alıp balkona çıkarak yardım istedi. Vatandaşlar polis, itfaiye ve 112 Acil Servis'e haber verdi. İtfaiye ekipleri hemen yangına müdahale ederken, balkonda mahsur kalan anne-kızı kurtarmak için olay
yerine otomatik merdiveni olan bir itfaiye aracı istendi. Bu arada olay yerine çağrılan ESGAZ görevlisi, muhtemel bir patlamanın önüne geçmek için binadaki doğalgazı kesti.
İstenen itfaiye aracı adrese geldiğinde merdivenin bina önündeki elektrik telleri sebebiyle açılamayacağı anlaşıldı. Bunun üzerine itfaiye görevlileri, binanın dışına seyyar merdiven dayadı. Bir itfaiye görevlisi merdiven yardımıyla üçüncü kattaki balkona çıkıp önce annesinin kucağındaki minik Tuğçe'yi alarak alt kattaki meslektaşlarına uzattı. Daha sonra binadan dışarıya çıkarılan minik kız ile annesine olay yerinde hazır bekletilen 112 ambulansında oksijen verildi.
İtfaiyenin kurtarma çalışmasını, çevrede toplanan çok sayıda vatandaş meraklı gözlerle seyretti. İtfaiyenin söndürdüğü yangının çıkış sebebinin tespiti için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.