"Yapı teknikleri eksiksiz uygulanmalı"

“Yapı teknikleri  eksiksiz uygulanmalı”
İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nde gerçekleşen “24 Ocak 2020 Elazığ-Sivrice Depremi’nde Meydana Gelen Yapısal Hasarlar ve Nedenleri” konulu bir seminerde, Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç....

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'nde gerçekleşen “24 Ocak 2020 Elazığ-Sivrice Depremi’nde Meydana Gelen Yapısal Hasarlar ve Nedenleri” konulu bir seminerde, Eskişehir Teknik üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. özgür Avşar ve Dr. öğr. üyesi Onur Tunaboylu deprem sonrası bölgede yaptıkları teknik inceleme sonucunda gözlemlerini meslektaşlarıyla paylaştılar. Yapaların depreme dayanıklı olması için neler yapılması gerektiği ve Elazığ depremindeki hasarlı ve yıkılan binalardaki hatalar üzerine gerçekleşen eminer, deprem hakkında genel bilgilendirmeyle başladı ve depremin neticesinde yapısal ve yapısal olmayan hasarlara neden olan yetersizlikler ve imalat hatalarını içeren saha çalışmaları ve gözlemlerin sunumuyla devam etti. Daha önceki deprem sonrası hasarlara benzer hasarların bu depremde de meydana gelmesinin yapı stokumuzdaki benzer yetersizliklere dikkat çeken iki öğretim üyesi, yıkılan ve ağır hasarlı binalarda yapı tekniklerine ve ilgili yönetmeliğe yeterince uyulmadığını ifade ettiler.
NİTELİKLİ BETON, DOĞRU TEKNİK
İnşaat Mühendisleri Odası'ndaki seminerde öğretim üyeleri Doç.özgür Avşar ve Dr. Onun Tunaboylu, hasır beton kullanımının yaygınlaştırılması, nitelikli beton kullanılması ve inşaat sektöründeki gelişmelere bağlı yeni tekniklerin kullanılmasıyla depremin yapısal olarak daha az hasarla atlatılabileceğini belirttiler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.