Yatırım istilasına uğrayacağız

Yatırım istilasına uğrayacağız
Ekonomik kriz ve etkilerinin ardından kent sanayisini değerlendiren ve kendileri hakkında son günlerde kamuoyuna yansıyan eleştiri ve suçlamaları da yanıtlayan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, kobi düzeyinde olan Eskişehirli sanayicilerin...

Ekonomik kriz ve etkilerinin ardından kent sanayisini değerlendiren ve kendileri hakkında son günlerde kamuoyuna yansıyan eleştiri ve suçlamaları da yanıtlayan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, kobi düzeyinde olan Eskişehirli sanayicilerin işlerinin giderek zorlaştığını söyledi.
DEVLET KALKINMAYI ÖZEL
SEKTÖRE DEVREDİYOR
Dünya genelinde Çin ve Hindistan'ın ihracatı ele geçerdiğini ve yakın gelecekte dünyaya tamamen hakim olacaklarını iddia eden Özaydemir, "Peki biz ne olacağız? Çünkü devlet kalkınmayı özelleştirme ile tamamen özel sektöre yüklüyor. Bizimde güçlü olmamız için akıl ve para gerekli. Para üretemediğimiz için akıl üretmek zorundayız. Zaten Eskişehir'in diğer illerden farkı da daha eğitimli bir kent olmasından kaynaklanıyor. Yani akıl üretebilirseniz farklı olursunuz" dedi.
KENTE SANAYİ İSTİLASI OLACAK
Eskişehirli sanayiciler olarak bugünü ya da yakın geleceği değil daha ilerisini düşündüklerini ve bunun hazırlıklarını yaptıklarını belirten Özaydemir, herşeyin fevkalade iyi gittiğini ve Eskişehir sanayisinin iyi yolda olduğunun altını çizdi.
Önümüzdeki yılla birlikte başlayacak olan sanayi yatırımlarının 2011'de tavan yapacağını ve İstanbul'dan Eskişehir'e tam bir sanayi istilası yaşanacağını iddia eden Özaydemir; "Şu an 25 bin kişiyi OSB'de istihdam ediyoruz. Bu rakam 40 bine çıkacak" dedi.
EĞİTİMLİ İNSAN İÇİN OKUL ŞART!
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, en çok tartışılan konuların başında gelen ve ESO Eğitim Vakfı tarafından yapılacak olan Çok Amaçlı Eğitim Lisesi ile ilgili olarakta konuşarak; "Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde her yıl işinden en az 1000 kişi emekli olur, 1000 kişide yerine işe başlar. Bu kişilerin eğitimli olmaları içinde bu okulu yapmaya karar verdik. Bu kampüs halindeki okulun bağış toplayarak yapılamayacağı açıktı. Para toplmaya kalksan Eskişehirspor'a toplanandan daha az toplarsın. O yüzden vakıf kurularak ve bu vakfa elektrik santralini devrederek yapım işine giriştik. Santral eleştiri konusu oldu ama Mart'tan beri yüzde 10 indirimli elektrik satıyoruz. Tek teşükkür eden yok. İyi ve akıllı bir yönetimle hem ucuz elektrik dağıtıyoruz hemde kar ediyoruz" diye konuştu.
ÖMÜR BOYU BAŞKAN OLMAM
Kurulan vakfa ömür oyu başkanlık edeceği yönündeki iddiaları yanıtlayan Başkan Özaydemir; "Kurulacak vakıf mütevelli heyeti ve yönetim kurulu tamamen Sanayi Odasının insiyatifinde ve sanayicilerden oluşmaktadır. Vakıf başkanlığı da 4 yılda bir seçimle belirlenecektir. Dolayısı ile ölünceye dek süren bir başkanlık söz konusu değildir" dedi.
SANAYİ ODASI BENİM ÇİFTLİĞİM
FALAN DEĞİLDİR
Kendileri hakkında kamuoyuna yansıyan eleştirilere yanıtlar veren ESO Başkanı Savaş Özaydemir; "Meydanı boş buluyorlar, buldukları içinde böyle eleştiriler yapıyorlar. Benim çiftlik falan kurmaya niyetim yok. ESO benim çiftliğim değildir. Eğer olsaydı daha önceden olurdu. 21 yıldır ben bu odanın başkanıyım" şeklinde konuştu.
Özaydemir basın toplantısının sonunda ise doğalgazın yılbaşından sonra sanayicilere yüzde 5 daha ucuza verileceğinin müjdesini de verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.