"Yatırımlar siyasi malzeme yapılmamalı"

“Yatırımlar siyasi malzeme yapılmamalı”
Eskişehir’de uzun süredir kullanılmayan TMO binasının yeniden düzenlenmesiyle yapılan İbis Otel açıldı. Afken GYO’nun Accor Oteller zincirinin Türkiye genelinde üçüncü Anadolu’daki ilk halkası olan otel 108 odalı ve 216...

Eskişehir'de uzun süredir kullanılmayan TMO binasının yeniden düzenlenmesiyle yapılan İbis Otel açıldı. Afken GYO'nun Accor Oteller zincirinin Türkiye genelinde üçüncü Anadolu'daki ilk halkası olan otel 108 odalı ve 216 yatak kapasiteli.
Otelin açılışına Afken GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Accor Oteller Zinciri Müdürü Ferhan Görgün ile Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ETO Başkanı Cemalettin Sarar ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Hamdi Akın, Accor Oteller zincirinin Anadolu&da yapmayı hedeflediği oteller içinde Eskişehir'dekinin ilk olduğunu belirterek bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Otellerinin 3 yıldızlı olduğunu ancak kesinlikle 5 yıldızlı otel standartlarına sahip olduğunu belirten Akın, "Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Büyükerşen öylesine bir anlaşma yaptı ki bizimle, tamamen Eskişehir'in lehine olan bir yatırım oldu. Ama biz Eskişehir'in gelişimine küçük de olsa bir katkımız olursa seviniriz" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir'de olmasına rağmen otelin açılışına katılmaması ile ilgili olarak yöneltilen soruları da yanıtlayan Hamdi Akın, yapılan yatırımın bir Eskişehir ve Türkiye projesi olduğunu belirterek, "bu tür yatırımların siyasi çekişmelere alet edilmeleri hiç hoş değil. Sayın Başbakan keşke açılışımıza katılsaydı" diye konuştu.Diğer taraftan Başbakan Erdoğan'a İbis Otel'e hileli ruhsat verildiğinin söylendiği ve bu yolla açılışın yaptırılmadığı da öğrenildi.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de, TMO binasının satın alınmasında İstikbal Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Taşkın'ın yıllar önce kendisine gelerek bunu önerdiğini belirtti. Daha sonra kendilerinin TMO'dan binayı satın aldıklarını ve önce üniversite öğrencileri için pansiyon yapmayı düşündüğünü ancak daha sonra Hamdi Akın'la projeyi konuşup anlaştıklarını anlattı.
Büyükerşen7inn, "bu otel için İstanbul'da Fenerbahçe maçına bile gittim" demesi gülüşmelere neden olurken, Büyükerşen otelin Eskişehir'e kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.