Yeni hatlarda tramvay seferleri 2013 yıl sonunda başlıyor

Yeni hatlarda tramvay seferleri 2013 yıl sonunda başlıyor
Mevcut tramvay hatlarını 20 mahalleye daha taşıyacak olan ilave tramvay hatları için yapım çalışmaları hayli hızlandı.Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarını kullanarak yaptığı projede mevcut hatlar kentin üç ayrı...

Mevcut tramvay hatlarını 20 mahalleye daha taşıyacak olan ilave tramvay hatları için yapım çalışmaları hayli hızlandı.Büyükşehir Belediyesi'nin kendi imkanlarını kullanarak yaptığı projede mevcut hatlar kentin üç ayrı noktasına daha bağlanacak. Şehrin ulaşım sistemini yine baştan başa değiştirecek olan yeni tramvay hatları, vatandaşın ikamet ettiği semtlere daha kolay, hızlı ve güvenli şekilde ulaşımını amaçlıyor.

ÜÇ AYRI NOKTAYA
UZAYACAK!
Bu hedef doğrultusunda ihalesi bu yıl yapılan ve belediye öz kaynakları kullanılarak yapımına başlanan yeni hatlar için çalışmalarda şekillenmeye başladı. Şehrin üç arı bölgesine daha gidecek olan tramvay hatları tamamlandığında Emek-71 Evler, Yenient-Çankaya ve Batıkent-Çamlıca hatları olarak hayata geçecek. Şehrin nüfus yoğunluğunu taşıyan bu bölgelere de gidecek olan tramvay için başlatılan çalşmalar eş zamanlaı olarak tüm hatlarda devam ediyor.
ARTIK RAYLAR DÖŞENMEYE BAŞLANDI
İhalenin ardndan alt yapı çalışamalarına başlayan müteahhit firma uzun zamandır uğraş verdiği bu çalışmalarını noktaladı. Deplaseler, drenaj ve dolgu işlerini bitiren firma, yeni hatlara ilk rayları döşemeye başladı.
Ray montajlarını da hızla tamamlama amacında olan firma, tüm kış bounca da çalışarak ray montaj işlemlerini baharla birlikte bitirmeyi hedefliyor.
2013 YAZINDA TEST
SÜRÜŞLERİ BAŞLAYACAK
Hedeflenen takvime göre 21 kilometre uzunluğunda olacak olan yeni hatlarda ray montajları baharla birlikte tamamlanarak, elektirk bağlantıları işleri yapılacak yaz ayı ile birlikte tüm sistemin inşaatı tamamlanmış olacak ve belediye ilk test sürüşlerine yaz aylarında başlamış olacak.Test sürüşlerinin de tamamlanmasının ardından ilk seferleri yıl sonuna kadar yetiştirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, böylece yeni hatları da kent ulaşımına kazandırmış olacak.))

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.