Yine kavgayla başladı

Yine kavgayla başladı
İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları dün yapılan oturumla başladı.İl Genel Meclisi’nin Mart ayı açılış oturumunun tartışma konusu Köy-Des ile ilgili gelen paranın nerelere harcanacağının belirlendiği toplantının haber...

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları dün yapılan oturumla başladı.
İl Genel Meclisi'nin Mart ayı açılış oturumunun tartışma konusu Köy-Des ile ilgili gelen paranın nerelere harcanacağının belirlendiği toplantının haber verilip verilmediğiydi.
Görüşmeler sırasında söz alan DSP Meclis Üyesi Fuat Gürcüoğlu köy yollarının bakım ve onarım işlerinin gündeme gelmesi üzerine yaptığı konuşmada, "Biz Eskişehir olarak Köy-Des için 41 trilyon lira talep etmiştik. Ancak 15 trilyon lira geldi.
Diğer bir çok ile gelen para taleplerinin yüzde 80-90'ı oranında. Burada konuyu siyasi malzeme yapmak istemiyorum. Ancak Eskişehir yine cezalandırıldı. Hükümet Köy-Des için gönderdiği paraların yalnızca yol ve içme suyu için kullanılmasını istiyor. Eskişehir'in zaten köylerinin yüzde 90'ında içme suyu problemi yok. Bu para yollara ayrılacak. Ancak nasıl harcanacağı yine belirsiz" diye konuştu.
Gürcüoğlu'nun sözlerine karşılık veren Meclis Başkanı Mustafa Pekak, "Merkeze tam para geldi. Eskişehir'in geneline ise geçen yıl 17 trilyon gelmişti, bu yıl 15 trilyon geldi. Ancak bu para daha verimli kullanılacak" dedi.
Daha sonra söz alan AKP Grup Başkanı Mustafa Darcan, "Siz hiç merak etmeyin Eskişehir'de içme suyu ve yolu olmayan köy kalmayacak. Bu başbakanın sözü. Siz Fuat Gürcüoğlu üyesi olduğunuz merkez köyleri kalkındırma komisyonu toplantısına katılmadınız. Buradan bilmeden, yapmanız gereken görevi yerine getirmeden uluorta konuşuyorsunuz" dedi.
AKP üyesi Fani Can da Gürcüoğlu'na aynı yönde eleştiri getirince ortam gerildi. Fuat Gürcüoğlu ise kendisine toplantının yapılacağının haberinin verilmediğini belirterek komisyonun diğer üyesi Bedriye Yönlüer'i şahit gösterdi. AKP'liler bizzat Vali Çalışıcı'nın Gürcüoğlu'nu çağırdıklarını söylediğini vurgulasalar da Bedriye Yönlüer de Fuat Gürcüoğlu'nun haklı olduğunu kendilerine haber verilmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.